Hrvatski radio

Radio Osijek

Nove potpore vukovarskim poduzetnicima

16.04.2021.

13:26

Autor: Davor Lončarić

Nove potpore vukovarskim poduzetnicima

Nove potpore vukovarskim poduzetnicima

Foto: - / -

Nakon rekordno brzo iskorištenih sredstava iz prvog Javnog poziva kojim je vukovarskim poduzetnicima dodijeljeno 2.7 milijuna kuna, osigurana su dodatna sredstva - novih 1.1 milijun kuna. Javni poziv za bespovratne potpore otvoren je osam dana.

„Ovim pozivom ćemo vukovarsko gospodarstvo ove godine poduprijeti s ukupno 3.8 milijuna kuna što je 800% više nego što gospodarstvo na području svih 5 gradova i 26 općina potiče Vukovarsko-srijemska županija“, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava te dodao kako sredstva mogu povući poduzetnici koji to nisu uspjeli učiniti u prvom pozivu.

Zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić objasnila je kako su sredstva iz prvog poziva povučena izrazito brzo te je upravo zbg toga odlučeno osigurati dodatna sredstva. „Molimo poduzetnike da pregledaju važi li im dokumentacija, da ispravno popune obrasce i predaju papire što prije u pisarnicu grada Vukovara jer će se prijave razmatrati prema njihovom dospijeću“, rekla je Mujkić te napomenula kako je novi Javni poziv otvoren 8 dana, počevši od ponedjeljka 19. travnja te kako očekuje da će u tom vremenskom periodu sva sredstva koja su stavljena na raspolaganje biti i povučena.

Javni poziv poduzetnicima koji mogu dobiti bespovratna sredstva za nadpknadu dijela štete koju im je prouzročila pandemija koronavirusa objavljen je na mrežnim stranicama vukovarske gradske uprave. 

Vukovar- Penava i Mujkić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.