Hrvatski radio

Radio Osijek

Nove prostorije Francuske alijanse

12.03.2019.

22:19

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

U Osijeku su otvorene nove prostorije Francuske alijanse koje se nalaze na Šetalištu Petra Preradovića, te je predstavljena izložba kustosice Andree Rimpf "Ukradena baština" Muzeja grada Iloka i Ministarstva unutarnjih poslova.

Povodom Europske godine kulturne baštine 2018–2019. Muzej grada Iloka uz suradnju i podršku Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske predstavlja izložbeni projekt Ukradena baština / Stolen heritage. Djelujući u skladu s potrebama suvremenog svijeta i koristeći tehnologiju Vuforia augmented reality, izložba je osmišljena tako da ima trajnu vrijednost predstavljajući dio otuđene hrvatske nacionalne baštine iz Muzeja grada Iloka kroz 12 od ukupno 50 umjetničkih djela koja su otuđena od 1988. do 1998. godine."Prostor je za nas i naše djelovanje jedan od nabitnijih stvari obzirom na veliki broj korisnika koji tjedno prolaze ovim prostorom: od 150 polaznika raznih tečajeva, djece raznih dobnih skupina do umirovljenika. Osječane najviše privlači program Dani frankofonije kojeg otvaramo ovom izložbom," rekla je voditeljica, Nada Jovanović.

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.