Hrvatski radio

Radio Osijek

Nove sadnice tise u Sakuntala parku

02.03.2021.

13:52

Autor: Radio Osijek

foto Gabriela Poslon

foto Gabriela Poslon

Foto: - / -

U sklopu ovogodišnje akcije "Posadi stablo, ne budi panj", učenici Ugostiteljsko turističke škole Osijek posadili su sadnicu tise u Sakuntala parku. Akciju su ostvarili u suradnji s Gradom Osijekom od kojega je došlo i odobrenje o sadnji.

Akciju je predvodila profesorica Doma osječke Ugostiteljsko turističke škole Gabrijela Poslon, a tise je uzgojila u vlastitom dvorištu: "To su višegodišnje tise kojima je došlo vrijeme da se presade i tražili smo prikladnu lokaciju da ih presadimo. Da bi se stablo posadilo na javnu površinu morali smo dobiti odobrenje Grada Osijeka, a odlučili smo sadnju obaviti u Sakuntala parku. To je jedna prestižna lokacija koja se nalazi u blizini Doma naše škole, a Sakuntala park je gotovo pa naše školsko dvorište", rekla je Gabriela Poslon koja je inače profesorica biologije i kemije, a novim generacijama djece nastoji primjerom ukazati na važnost održivog razvoja.

Zahvalila se ravnatelju Ugostiteljsko turističke škole Andreju Kristeku, pedagoginji škole i višoj stručnoj suradnici u Odsjeku za komunalno gospodarstvo Grada Osijeka Jasenki Vizentaner koji su ih također podržali u sadnji zelenila, istaknuvši kako joj je posebno drago što su se u akciju uključili i bivši učenici Ugostiteljsko turističke škole.

Javljanje Leteće ekipe

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.