Hrvatski radio

Radio Osijek

Nove turističke manifestacije u Općini Bilje

24.02.2017.

13:13

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kako bi obogatili turističku ponudu Baranje i privukli još više posjetitelja iz urbanih sredina, u Općini Bilje pripremaju niz programa – nastavljaju s organiziranjem druženja u starim seoskim dvorištima, a najavljuju i nove manifestacije.

O projektu pod nazivom „Razvoj i popularizacija ruralnog turizma u Općini Bilje kroz događaje i manifestacije“  na konferenciji za novinstvo, održanoj u jednom od dvorišta stare autohtone baranjske kuće u Vardarcu, govorili su načelnik Općine Bilje Željko Cickaj i direktorica tvrtke Privilegium Marija Gunzinam

Projekt, koji je osmislila spomenuta tvrtka,  zasad obuhvaća 9 programa, a prvo duženje pod nazivom „Rascvjetano dvorište“ bit će 25. ožujka upravo u tom dvorištu u Vardarcu, Šandora Petefija 128,  gdje goste očekuju radionice, igraonice, koncert, predstava i bogata gastro ponuda.

Za svibanj se planiraju dvije potpuno nove manifestacije – najprije „Piknik kod Savojskog“ u parku dvorca Eugena Savojskog, a zatim „Spirit of Imperium Romanum“, kojom – kako kaže direktorica Privilegiuma Marija Gunzinam - žele ukazati na dosad nedovoljno isticanu rimsku ostavštinu Bilja. Zbog toga priređuju dvodnevni program u sklopu kojeg će biti postavljen rimski tabor, organizira se prikaz borbi rimskih gladijatora, a moći će se kušati i jela na bazi starih rimskih recepata.

Osim redovitih druženja u starim dvorištima, uređuje se i stalno izletište u Kopačevu, na adresi Šandora Petefija 48.,  koje će za turiste biti otvoreno od svibnja pa sve do listopada.

Tvrtka Privilegium i Općina Bilje najavljuju da će sva događanja u zajedničkoj organizaciji biti i humanitarnog karaktera jer će se pridružiti akciji udruge Ekotur „Djeca za djecu“ u sklopu koje će se od posjetitelja prikupljati dječje igračke i odjeća koji  će se dijeliti baranjskim obiteljima kojima je potrebna pomoć.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.