Hrvatski radio

Radio Osijek

Novi električni bicikli za građane Belog Manastira

09.06.2020.

15:58

Autor: Mirta Milas

Foto: Grad Beli Manastir

Foto: Grad Beli Manastir

Foto: - / -

Grad Beli Manastir ima osam novih električnih bicikala, vrijednih oko 65 tisuća kuna. Njihovom se kupnjom taj grad aktivno uključio u poticanje čistijeg transporta te smanjenja onečišćenja zraka u Hrvatskoj.

"Prošle smo se godine prijavili na natječaj Fonda za zaštitu okoliša koji je sufinancirao nabavu elekričnih bicikala s 40 posto (oko 26 tisuća kuna). Ukupna je vrijednost osam bicikala, namijenjenih isključivo Belomanastircima oko 65 tisuća kuna", pojasnio je gradonačelnik Tomislav Rob. "Bicikli će biti na raspolaganju našim udrugama, korisnicima gradske knjižnice i komunalnim redarima. Lijepa je ovo priča, jer kroz naše biciklističke staze promičemo i baranjski turizam, domaće OPG-ove i obilazak samoga grada. U drugoj smo fazi, u kojoj ćemo kupiti još osam bicikala, zamislili da ih koriste i turisti koji će uz to dobiti i brošuru o znamenitostima grada te ostalim važnim mjestima koja trebaju posjetiti. Grad Beli Manastir ima razvijenu mrežu biciklističkih staza od oko 15 kilometara. Vrijedan je to prekogranični projekt BICBC koji smo realizirali u suradnji s mađarskim gradom Mohačem. Nastavljamo dalje te smo zbog toga i projektirali biciklistički prijelaz preko buduće autoceste u sklopu nadvožnjaka", najavio je belomanastirski gradonačelnik Tomislav Rob. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.