Hrvatski radio

Radio Osijek

Novi Galenski laboratorij u Osijeku

20.04.2017.

12:05

Autor: Ksenija Zelenić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U osječkom Donjem Gradu, na Trgu Bana Jelačića, otvoren je obnovljeni i novoopremljeni Galenski laboratorij Ljekarni Osječko-baranjske županije .

U obnovu prostora od 150 četvornih metara i najsuvremeniju opremu uloženo je 460 tisuća kuna. U Galenskom laboratoriju će se proizvoditi više od 100 pripravaka i lijekova za potrebe 30 ljekarničkih jedinica na području Županije. Od 2009. godine, “Ljekarna“ je u opremanje i zanavljanje 15 jedinica, utrošila 13 i pol milijuna kuna. Trenutačno je u tijeku obnova bivšeg prostora Galenskog laboratorija u Retfali, u kojem će mjesto naći tri liječnika obiteljske medicine. Posjetivši novi Galenski laboratorij u Donjem Gradu u Osijeku, župan Osječko-baranjski, Vladimir Šišljagić istaknuo je kako je spajanjem Ljekarni Đakova i Belog Manastira ostvarena znatna racionalizacija kojom se ostvaruje i kvalitetnije poslovanje "Ljekarni" Osječko-baranjske županije. Ravnatelj županijskih „Ljekarni, Darko Bajto najavio je mogućnost otvaranja ljekarničkog savjetovališta. Ono bi najvjerojatnije bilo smješteno u Centralnoj ljekarni u Osijeku. Dokazalo se kako bolesnici najviše vjeruju svome liječniku, ali i ljekarniku. U središnjem ljekarničkom savjetovalištu bi od educiranog farmaceuta redovito dobivali savjete i o lijekovima ili pripravcima, kremama, mastima ili čajevima, koji se odnedavna ponovno proizvode u Galenskom laboratoriju u Osijeku.  Bilo to i mjesto za razmjenu iskustava i mogućnost savjetovališta za pacijente.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.