Hrvatski radio

Radio Osijek

Novi kamioni za obuku budućih profesionalnih vozača

14.05.2019.

15:17

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: mrežna stranica Osječko-baranjske županije

Foto: mrežna stranica Osječko-baranjske županije

Foto: - / -

Župan osječko-baranjski Ivan Anušić predao je danas Elektrotehničkoj i prometnoj školi Osijek te Prvoj srednjoj školi Beli Manastir na uporabu dva kamiona za obuku učenika koji se školuju za zanimanje vozač motornog vozila.

Nova će teretna vozila zamijeniti postojeća stara 13 godina, a za njihovu nabavu županija, kao osnivač ovih škola, osigurala je 1,2 milijuna kuna. "To je još jedna potvrda kontinuiranog investiranja Županije u obrazovanje, a za škole je preduvjet za nastavak kvalitetne realizacije nastavnog plana i programa za ovo zanimanje," rekao je Anušić.
Ravnatelj Elektrotehničke i prometne škole Osijek Antun Kovačić ističe da su učenici nakon trogodišnjeg školovanja spremni za samostalno upravljanje vozilom, a da bi dobili vozačku dozvolu potrebno je zadovoljiti i vanjsko vrednovanje u HAK-u. "Interes učenika za upis je velik, no za povećanje kvota potrebno je riješiti pitanja prostora u školi te broja instruktora", izjavio je Kovačić.
Od 2006. godine do sada obuku za vozača motornog vozila prošlo je 311 učenika Elektrotehničke i prometne škole Osijek te 232 učenika belomanastirske srednje škole. Sada je u obuku u obje škole uključeno ukupno 40 učenika.

kamioni-skola-anusic-mini_img_7401.jpg

kamioni-skola-anusic-mini_img_7401.jpg

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.