Hrvatski radio

Radio Osijek

'Novi korak' za Marcelu i Gorana

13.07.2017.

15:29

Autor: Marija Petrinović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Novi korak" - Hrvatska udruga osoba s amputacijom ekstremiteta - uputila je javni poziv za pomoć teško bolesnoj 19-togodišnjoj Marceli Bognar iz Baranje. Potrebno je prikupiti pedesetak tisuća kuna za liječenje u Turskoj na koje bi išao i član udruge Goran Brozina, invalid iz Domovinskog rata.

Dopredsjednik udruge "Novi korak" i Udruge oboljelih branitelja istočne Slavonije Damir Gržan u Osijeku je na konferenciji za novinare u Mjesnom odboru Sveti Rok rekao kako je riječ o kćeri mađarskog dragovoljca Domovinskog rata koja se trenutačno nalazi na neurološkom odjelu osječkog KBC-a i nepokretna je.
"Ovdje imate i predračun koji je došao iz Turske, poslali su nam svoje podatke i cjenik. A račun udruge Novi korak je otvoren kod Zabe. Marcelin otac Gabor član je naše udruge. Riječ je o Mađaru koji je živio u Srbiji i dragovoljno se uključio u obranu Hrvatske na početku velikosrpske agresije. Sada sa svojom obitelji živi u Baranji, u Belome Manastiru. Pedeset i dvije, tri tisuće kuna za takvo liječenje ne čini se kao neki veliki iznos, ali za čovjeka koji ima mirovinu od dvije i pol do tri tisuće kuna, to je jako puno."
Potrebno je prikupiti sedam tisuća eura, odnosno oko pedeset tisuća kuna za nastavak liječenja devetnaestogodišnje Marcele Bognar u turskoj bolnici Sante plus - istaknuo je Gržan objašnjavajući kako se i liječnici u Osijeku i Zagrebu i obitelj nadaju da bi moglo biti uspješno. Novinarima je predočio i medicinsku dokumentaciju. Djevojčica je od rijetke bolesti koja uzrokuje propadanje mišića i neurološke probleme oboljela prije četiri godine nakon pada s bicikla. Zdravstvenu pomoć u istoj ustanovi u Turskoj potražit će i član spomenute udruge Goran Brozina, invalid iz Domovinskog rata kojemu će liječnici pokušati spasiti desnu nakon što je izgubio lijevu nogu, najavio je dopredsjednik Hrvatske udruge osoba s amputacijom ekstremiteta "Novi korak" i Udruge oboljelih branitelja istočne Slavonije Damir Gržan.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.