Hrvatski radio

Radio Osijek

Novi Lesnina centar na Južnoj obilaznici

21.12.2021.

14:37

Autor: Željko Kovačević

Ivan Radić, Rajko Magdalenc

Ivan Radić, Rajko Magdalenc

Foto: Grad Osijek / HRT

U Osijeku se uskoro počinje graditi Lesnina centar ukupne vrijednosti oko 15 milijuna eura. U Gradskom poglavarstvu danas su gradonačelnik Ivan Radić i predsjednik uprave Lesnine Rajko Magdalenc potpisali ugovor koji Lesninu obvezuje napraviti centar u roku od 3 godine te zaposliti 100 ljudi.

Grad Osijek i Lesnina će zamijeniti zemljišta, tako da će za 8 milijuna kuna vrijedno zemljište Lesnina gradu dati zemljište u Retfali, a razliku od 3 i pol miliuna kuna uplatiti u gradski proračun. U prvoj fazi na Južnoj obilaznici u blizini benzinske crpke Lukoila bit će izgrađen centar veličine 20 tisuća četvornih metara, a nakon toga i manji od 10 tisuća četvornih metara.

Zadovoljstvo novom investicijom i otvaranjem radnih mjesta u gradu izrazio je osječki gradonačelnik Ivan Radić.

"Popunjena je gospodarska zona u Tenji, popunili smo prvu fazu zone u Nemetinu, trenutačno razgovaramo s mnogim investitorima oko prodaje 10 zemljišta druge faze, a kroz ITU mehanizam 2021.-2027. uložit ćemo preko 15 milijuna kuna u proširenje zone. Šest od devet parcela u IT parku je prodano, gdje uskoro krećemo i u izgradnju centralne zgrade, što je investicija vrijedna između 40 i 50 milijuna kuna. Sada razvijamo i Gospodarsku zonu Jug gdje će osim Lesnine uskoro biti i Gospodarski centar koji gradimo zajedno s Osječko-baranjskom županijom",rekao je gradonačelnik Radić. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.