Hrvatski radio

Radio Osijek

Novi nastavni prostor na osječkom Medicinskom fakultetu

12.09.2022.

14:37

Autor: Željka Bačić

Novi nastavni prostor na osječkom Medicinskom fakultetu

Novi nastavni prostor na osječkom Medicinskom fakultetu

Foto: Željka Bačić / Radio Osijek

Proširenje kapaciteta za održavanje nastave zasigurno je veliki iskorak na osječkom Medicinskom fakultetu koji će omogućiti unapređenje studiranja naših, ali i stranih studenata. Vrijednost investicije za gotovo 800 četvornih metara je oko 4 i pol milijuna kuna. 

Najbolji pokazatelj dobrog ulaganja u Kabinet kliničkih vještina, Katedru za anatomiju i neuroznanost, Znanstveni centar izvrsnosti za personaliziranu brigu o zdravlju i Zavoda za mineralni metabolizam izjave su zadovoljnih studenata koji su dobili svoj prostor za rad i opremu.

Iznimno je zadovoljan dekan Medicinskog fakulteta Ivica Mihaljević. Radovi su trajali godinu i pol dana, dovoljnih za adaptaciju, uređenje i opremanje dodatnih nastavnih prostora. Trenutačno na Fakultetu studira 1050 studenata, ali se u novoj akademskoj godini očekuje upis još 300, uz njemačke studente koji upisuju drugu godinu Integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija Medicina na njemačkom jeziku.

Projekt preuređenja financiran je iz vlastitih sredstava, uz pomoć Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka. Župan Ivan Anušić podsjeća kako već šest godina Županija pomaže KBC-u za sređivanje odjela i opremu u iznosu od 4 milijuna kuna, a sada je najveći posao izgradnja KBC-a za koji je završena dokumentacija vrijedna 35 milijuna kuna.

Projekt novog KBC-a u Gackoj ulici najavila je i ministrica Nataša Tramišak istaknuvši kako će za ovaj, možda i najveći projekt u Osječko-baranjskoj županiji od Domovinskog rata, trebati različite modele financiranja. „Pred nama su nove prilike, novi fondovi nas tek čekaju i mogu reći da ćemo na ove prostore uložiti najmanje toliko koliko smo do sada”, rekla je ministrica.

Dobru suradnju Županije i Grada naglasio je i zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin, podsjetivši na zajedničke projekte, sve kako bi se istočna Slavonija razvijala kao središte i medicine i znanosti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.