Hrvatski radio

Radio Osijek

Novi natječaj za studente Zaklade "Srce grada Osijeka"

18.10.2018.

13:02

Autor: Neven Knežević

foto:hrt.hr  Radio Osijek

foto:hrt.hr Radio Osijek

Foto: - / -

Grad Osijek nastavlja sa stipendiranjem učenika i studenata. Početkom tjedna otvoren je natječaj Zaklade Srce grada Osijeka za stipendiranje studenta. Fond Zaklade koja se trenutačno financira u 75 postotnom iznosu iz gradskog proračuna, a ostalo od sponzora, prelazi milijun kuna

Do kraja mjeseca na natječaj se mogu prijaviti studenti čiji imovinski cenzus ne prelazi 2 tisuće kuna po članu domaćinstva, a traži se i izvrsnost odnosno "studenti željni rada sa željom da si osiguraju bolju budućnost", rekao je na konferenciji za novinare upravitelj Zaklade Romano Kristić. "Studentima će biti ponuđeno 30 stipendija u iznosu od tisuću kuna mjesečno, a studenti će uspješnim izvršavanjem svojih obveza dobiti i dodatnih 6 tisuća kuna", istaknuo je Kristić. "Zaklada se i sada tri godine nakon pokretanja većinom financira iz gradskog proračuna, a 25 posto su donacije fizičkih i pravnih osoba, tako da sadašnja akumulacija sredstava za stipendije prelazi milijun kuna", rekao je predsjednik Vladimir Ham. "Cilj nam je u budućnosti osigurati još bolje financiranje Zaklade, tako da se polovica sredstava pokriva iz donacija", dodao je gradonačelnik Ivan Vrkić koji i sam s tisuću kuna mjesečno financira njen rad. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.