Hrvatski radio

Radio Osijek

Novi Odjel intenzivnog liječenja i njege u KBC Osijek

05.11.2015.

13:57

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Osijeku otvorenje Odjela intenzivnog liječenja i njege internističkih bolesnika pri Zavodu za gastroenterologiju, hepatologiju, onkologiju, kliničku farmakologiju i intenzivno liječenje Kliničkog bolničkog centra.

Značajan iskorak u pružanju zdravstvene zaštite najugroženijim bolesnicima, posebice onima koji trebaju mehaničku potporu disanja, današnje je otvorenje Odjela intenzivnog liječenja i njege internističkih bolesnika pri Zavodu za gastroenterologiju, hepatologiju, onkologiju, kliničku farmakologiju i intenzivno liječenje osječkog Kliničkog bolničkog centra. Dio je to velikih projekata u toj ustanovi. U slučaju kada je pacijentu bio ugrožen život, završio bi na Jedinici intenzivnog liječenja, sadašnjem Zavodu za intenzivno liječenje Klinike za anesteziologiju i re-ani-matologiju, središte liječenja u Kliničkom bolničkom centru gdje su već smješteni takozvani „kirurški“, tek operirani pacijenti, objašnjava nam sanacijski upravitelj Sven Kurbel. Sve suvremene bolnice imaju te dvije kategorije odvojene, a od danas tako je i u Osijeku. U danas otvoreni Odjel intenzivnog liječenja i njege internističkih bolesnika Ministarstvo zdravlja uložilo je milijun i pol kuna, a toliko se planira uložiti i u opremu nove neurološke klinike.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.