Hrvatski radio

Radio Osijek

Novi podaci o zaraženima u slavonskim županijama

24.09.2020.

09:40

Autor: priopćenja/HINA

arhiva,foto Radio Osijek/M.Kralj

arhiva,foto Radio Osijek/M.Kralj

Foto: - / -

U Požeško-slavonskoj 11 novih, u Brodsko-posavskoj tri pozitivna. U Osječko-baranjskoj županiji, u zadnja 24 sata, samo dvije osobe pozitivne na koronavirus, u samoizolaciji je ukupno 461 osoba. Pet je novopozitivnih osoba u Vukovarsko-srijemskoj županiji, u samoizolaciji 243.

Od ukupno 260 uzoraka obrađenih u zadnja 24 sata u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije samo dva nalaza su bila pozitivna na koronavirus, a novopozitivne osobe su iz Darde i Osijeka. Na liječenju u KBC-u Osijek nalazi se 16 pacijenata oboljelih od COVID-19 od kojih su četiri na respiratoru. Epidemiolozi su samoizolaciju odredili za 33 kontakt osobe novopozitivnih, pa je pod tom mjerom na području Osječko-baranjske županije ukupno 461 osoba. Policija je samoinicijativno obavila provjeru 62 osobe i svi su zatečeni na prijavljenoj adresi.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, u posljednja 24 sata, 5 je novih pozitivnih osoba na COVID-19 (3 osobe iz Vinkovaca, 1 iz Ivankova i 1 iz Gradišta). Preminulih osoba nema. Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 755, od kojih je 676 osoba izliječeno, a ukupno je 16 preminulih osoba. Trenutno je u županiji 6 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirane su 122 osobe, te je ukupno testiranih do sada na području županije 10841. U samoizolaciji na području županije je 243 osobe. Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 4 radnika iz sustava zdravstva (1 medicinska sestra/tehničar i 3 druga zdravstvena radnika). U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 11 radnika (1 liječnik, 7 medicinskih sestara /tehničara, 2 druga zdravstvena radnika i 1 nezdravstveni radnik). Iz sustava obrazovanja ukupno je oboljelo 4 nastavnika i 7 učenika. U samoizolaciji se nalazi 7 nastavnika i 177 učenika.

Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije potvrdio je 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u Brodsko-posavskoj su tri osobe zaražene i jedna je umrla. U Požeško-slavonskoj županiji, gdje je trenutno 107 osoba pozitivno na covid-19, pod liječničkom skrbi u bolnici je njih 11. Pod mjerom kućne samoizolacije u trenutno je 718 osoba. Zbog složene epidemiološke situacije na području ove županije do daljnjeg su zabranjene posjete i ulazak u ustanove kao što su domovi za stare i nemoćne. Stožer je građanima uputio i apel da odgode manje važne liječničke preglede.Za područje Požeško-slavonske županije u Požegi je, u ulici Matije Gupca 10, otvorena COVID ambulanta koja radi od od 8 do 20 sati. Kontaktni broj ambulante je 095 340 0019.

U posljednjem 24-satnom razdoblju na području Brodsko-posavske županije zabilježena su tri nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te jedna umrla osoba. Zaražene su osobe koje imaju prebivalište na području općina Oriovac, Bebrina i Gornja Vrba. Na COVID odjelu slavonskobrodske bolnice umro je 92-godišnjak, koji je bio na respiratoru.
Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 615, dok je broj aktivnih slučajeva 59, četiri manje nego prethodni dan.
Hospitalizirano je 10 osoba, tri manje nego prethodni dan, i za sada nitko nije na respiratoru.
Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 687 osoba, a u županijskoj karanteni je jedna osoba pozitivna na novi koronavirus.
Stožer Civilne zaštite Brodsko-posavske županije i dalje poziva sve građane kao i organizatore javnih i privatnih okupljanja da se privremeno suzdrže od organizacije istih te na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću covid-19 ako ih ipak organiziraju ili na njima sudjeluju.
Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana, ističe Stožer.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.