Hrvatski radio

Radio Osijek

Novi prelasci iz HDSSB-a u HDZ

21.02.2017.

14:57

Autor: Željko Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Liječnik Hrvoje Šimić, dopredsjednik Gradskog vijeća Našica te dvojica načelnika općina Drenja i Gorjana: Slavko Dešić i Ivan Lović danas su na konferenciji za novinstvo govorili o razlozima prelaska iz HDSSB-a u HDZ.

Predsjednik osječko - baranjskog HDZ-a i saborski zastupnik Ivan Anušić ističe kako nije riječ po pojedinačnim prelascima već da HDZ-u pristupaju cijele gradske i općinske organizacije iz raznih stranaka. 

" Oko 400 ljudi iz raznih stranaka do sada je prešlo u HDZ. Stranka jača svakim danom. Svi oni u HDZ-u vide faktor stabilnosti u ovoj županiji i budućeg pobjednika lokalnih izbora, a time i mogućnost za ostvarivanje razvojnih projekata u pojedinim općinama i gradovima." - rekao je Anušić

Predsjednik našičkog gradskog ogranka HDSSB-a i potpredsjednik Gradskog vijeća Hrvoje Šimić je na konferenciji za novinare rakao kako je, osim njega, u HDZ prešlo i cijelo dosadašnje vodstvo našičkog HDSSB-a...

"Bez poveznice lokalne i državne vlasti nema budućnosti u Slavoniji." - ocijenio je Šimić

Načelnik općine Drenje Slavko Dešić je rekao kako je došao trenutak da se općina Drenje, koju vodi u drugom mandatu, od 2009., bolje poveže s nadležnim ministarstvima s ciljem ostvarivanja pripremljenih razvojnih projekata te se drži afirmativne politike koja će tome kraju donijeti boljitak.

Načelnik općine Gorjani Ivan Lović, rekao je kako je HDSSB izgubio prvotni cilj...

"HDSSB je izgubio snagu i svoj prvotni cilj, a to je borba za Slavoniju i Baranju" - rekao je Lović.

Predsjednik HDZ-a osječko - baranjske županije Ivan Anušić očekuje slijedeći tjedan još prelazaka u HDZ.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.