Hrvatski radio

Radio Osijek

Novi projekti u osječkim gradskim četvrtima

09.03.2023.

12:50

Autor: Radio Osijek/Amoreta Bajto

Luka Došen, Tomislav Kurevija

Luka Došen, Tomislav Kurevija

Foto: Amoreta Bajto / HRT

Veća proračunska sredstva, novi ambiciozni planovi i projekti, komunikacija s građanima, odgovori na potrebe sugrađana - zajedničke su odrednice u radu novih predsjednika velikih osječkih gradskih četvrti - Gornji grad i Industrijska četvrt, Luke Došena i Tomislava Kurevije koje smo ugostili danas u emisiji "Jedinica" Radio Osijeka.

"Gradska četvrt Gornji grad najveća je osječka gradska četvrt s najvećim brojem stanovnika u kojoj je 11 stambenih naselja sa zgradama s većim brojem stanara.U planu su brojne investicije, među kojima su i one koje se ostvaruju iz proračuna gradske četvrti", rekao je predsjednik Vijeća Gradske četvrti Gornji grad Luka Došen te dodao: "Ove godine raspolažemo s 78 572 eura, što je znatno više negio prethodnih godina, posebice onih kada su proračunska sredstva bila znatno umanjena zbog pandemije. Oko 57 tisuća eura namijenjeno je za obnovu nogostupa, rješavat će se problematika javne rasvjete, urbane opreme i dječjih igrališta. Među prioritetima su južna strana Ilirske ulice, od Kanižlićeve do Rokove, završetak nogostupa u Našičkoj ulici i ceste u Našičkom naselju." Predsjednik vijeća Došen posebice je istaknuo kako je zadovoljan dinamikom radova na novom podvožnjaku u Ulici svetog Leopolda Bogdana Mandića, da napreduju radovi u Županijskoj i Strossmayerovoj te da su građani, usprkos većim prometnim gužvama, zadovoljni što će se konačno riješiti tako veliki broj dugogodišnjih prometnih problema u samom gradskom središtu.

"Od prvog su dana mog mandata krenuli upiti i inicijative građana naše gradske četvrti", kaže nam predsjednik Vijeća Gradske četvrti Industrijska četvrt Tomislav Kurevija. Dodaje kako je ovogodišnji proračun 72 tisuće eura,što je više nego li je bilo planirano. Prioritetni su projekti održavanje nogostupa u Ramskoj ulici, zatim u dijelu Bosutske ulice, rekonstrukcija nogostupa u Parku Mačkamama oko mjesnog dječjeg vrtića, zatim u Zrmanjskoj i Dravskoj ulici. Ti bi projekti trebali biti ostvareni do prvog dana svibnja, Dana Gradske četvrti Industrijska četvrt. 5642 eura predvidjeli smo potrošiti za javnu rasvjetu, a rasvjetna će tijela postavljkati sukladno zahtjevima i inicijativama građana. Više od 13 tisuća eura potrošit će se za gradnju novog dječjeg igrališta u Drinskoj ulici. Od velikih projekata u četvrti, koji su ostvareni u proteklom razdoblju, Kurevija je izdvojio Regionalni distribucijski centar, IT park, a građane posebice raduje najavljeni projekt gradnje Kliničkog bolničkog centra. Dugogodišnji je samn stanovnika tog dijela grada uređenje trga koji bi bio centar četvrti i prostor za različita okupljanja pa se radi i na realizaciji tog projekta, a u tijeku je i rješavanje dugogodišnjih problema stanovnika Filipovice.

O ostalim temama kao i odgovore gostiju na upite slušatelja poslušajte u našoj Jedinici.

Galerija
Luka Došen, Foto: Amoreta Bajto/HRT
Tomislav Kurevija, Foto: Amoreta Bajto/HRT

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.