Hrvatski radio

Radio Osijek

Novi sastav Skupštine Turističke zajednice Osijeka

26.02.2019.

14:47

Autor: Radio Osijek/DL

Novi sastav Skupštine Turističke zajednice Osijeka

Novi sastav Skupštine Turističke zajednice Osijeka

Foto: - / -

Članovi Skupštine prihvatile su godišnji plan aktivnost Turističke zajednice i - proračun. U 2019. godini u različite će se projekte TZ uložiti 3,2 milijuna kuna. Vodeći turistički sadržaji i ove će godine biti dvije manifestacije - Advent i Pannonian Challenge.

Sjednicu Skupštine TZ Osijeka vodio je njezin predsjednik, gradonačelnik Ivan Vrkić. U skupštini su predstavnici 23 institucije ili tvrtke koje plaćaju članarinu veću od 2% proračuna turističke zajednice ili su pak u pitanju znanstvene i medijske institucije koje se bave turizmom. U Skupštini TZ Osijeka su tako Panturist, Narodni trgovački lanac, hoteli Osijek, Waldinger, Central, Tvrđa i Maximilian, Air Panonia, Ekonomski fakultet, HRT centar Osijek, NK Osijek, Konzum, Pevec, Tisak, McDonalds, Medika, auto centri Škojo i Kotromanović, Žito, Kubo i obrt za turističke vodiče Ivana Glavaša.

Skupština je izabrala i sastav Turističkog vijeća, Nadzornog odbora te predstavnike TZ Osijeka u Skupštini TZ Osječko-baranjske županije. Prihvaćen je i plan rada te financijski plan za 2019. godinu. Osječka turistička zajednica u sklopu ovogodišnjeg proračuna koji je planiran u iznosu od 3,2 milijuna kuna pratit će više od 20 različitih manifestacija među kojima su "najskuplje" dvije - Pannonian Challenge kojega će poduprijeti s 300 tisuća kuna i Advent za koji je rezervirano 200 tisuća kuna. Uz praćenje različitih manifestacija koje privlače turiste u Osijek zamišljen je i niz samostalnih aktivnosti, nastupanje na sajmovima, izrada brošura i internetsko oglašavanje te ukupna promocija Osijeka kao popularne turističke destinacije kontinentalnog turizma. 

Direktor Ureda TZ grada Osijeka Saša Uranjek najavio je kako će vrlo brzo biti održana i prva radna sjednica turističke zajednice na kojoj će se dogovarati, među ostalim, i plan za organizacijsku ovogodišnje manifestacije Advent u Osijeku kako ne bi bilo nepotrebnih žurbi i iznenađenja kakva su se događala posljednjih nekoliko godina. 

Nakon sjednice članovi skupštine posjetili su novi osječki turistički prostor - nedavno otvoreni boutique hotel "Tvrđa" koji se nalazi u staroj gradskoj jezgri, nasuprot franjevačkog samostana i crkve Uzvišenja svetog Križa (lokalno poznate kao crkve svetog Antuna). Novi hotel ima 15 vrhunski uređenih dvokrevetnih soba, prvenstveno je namijenjen poslovnim ljudima, a gosti uz smještaj s četiri zvjezdice mogu koristiti i hotelske atrakcije - saunu, bazen i jacuzzi koji se nalaze na krovu objekta.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.