Hrvatski radio

Radio Osijek

Novi semafor s mjeračem brzine u Antunovcu

12.05.2017.

14:41

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Novi semafor s mjeračem brzine od petka je u funkciji u Antunovcu, a postavljen je uz pješački prijelaz kod autobusne stanice uoči križanja s Mirnom ulicom .

Investicija je vrijedna 260 tisuća kuna, a danas su ga uključili predstavnici Općine Antunovac, te predstavnici izvođača radova, tvrtke Elektromodul i Hrvatskih cesta u ime kojih ga je predstavio Dražen Mandić: "Zbog povećanja brzine u Antunovcu, te zbog sigurnosti pješaka u Antunovcu postavili smo semafor s tipkalom za pješake, ali i radarom s pokazivačem brzine. U blizini je i autobusna stanica, a dosta djece na ovom mjestu prelazi glavnu cestu u Antunovcu, tako da smo se odlučili na ovu investiciju. Semafor radi na način da svim vozačima koji prekorače dopuštenu brzinu, koja je na ovom dijelu 50km/h, ispisuje upozorenje na displeju, a ukoliko voze preko 61km/h automatski im se pali i crveno svijetlo", rekao je Mandić.

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.