Hrvatski radio

Radio Osijek

Novi sjaj Bizovačkih toplica

23.07.2015.

17:25

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Novi vlasnik ulaže u Bizovačke toplice 120 milijuna kuna, zaposlit će 60 djelatnika i gradi najveći bazen s vodenim valovima u Hrvatskoj!

Željni osvježenja u vrelim ljetnim danima, kupači s područja Slavonije i Baranje u kolovozu će se moći rashladiti u novoizgrađenom bazenu s valovima u Bizovačkim toplicama. U tijeku su završni radovi nakon kojih će se znati točan datum otvaranja, no prve reakcije na društvenim mrežama i veliko zanimanje medija govore da ljudi željno iščekuju najnoviji dodatak ponudi Bizovačkih toplica. Izgradnja ovog bazena impresivne veličine, koji je sa svojih više od 2000 četvornih metara vodene površine najveći takav u Hrvatskoj, samo je prva od tri faze investicijskog ciklusa koji su iz Sunce koncerna d.d. najavili odmah nakon kupnje Bizovačkih toplica u lipnju 2014. godine. Paralelno s bazenom, u Bizovačkim toplicama gradi se nova zgrada lječilišta sa 60 soba. Omogućit će gostima na terapiji potrebnu udobnost dok koriste blagodati bizovačke termalne vode za svoj oporavak. Otvorenje lječilišta očekuje se u jesen ove godine.

Treća faza investicijskog ciklusa odnosi se na rekonstrukciju i opremanje hotela Termia, u kojem će se nadograditi dodatnih 30 soba. Početak rada obnovljenog hotela očekuje se za Novu godinu 2016. Čitav projekt investicija u Bizovačke toplice realizira se na površini od 31.521,25 četvornih metara, a ukupno iznosi oko 120 milijuna kuna, od čega se 100 milijuna odnosi na nova ulaganja.

Plan je u sljedećih godinu do dvije udvostručiti broj zaposlenih, s trenutačnih 60 na otprilike 120 zaposlenih. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.