Hrvatski radio

Radio Osijek

Novi-stari pobjednici orači su Zrinko Miličić i Mihael Sklizović

12.07.2019.

15:05

Autor: Mirta Milas

Mihael Sklizović, foto: HRT/M. Milas

Mihael Sklizović, foto: HRT/M. Milas

Foto: - / -

Zrinku Miličiću iz Radikovaca ovo je četvrta pobjeda u kategoriji premetnjaka, a Mihaelu Sklizoviću iz Rakitovice šesta u kategoriji ravnjaka. 16. županijsko natjecanje orača Osječko-baranjske županije održano je na polju kraj ceste Sveti Đurađ - Donji Miholjac.

Ukupno je bilo deset natjecatelja, a čini se da je presudilo iskustvo. I Miličić i Sklizović priželjkuju da Osječko-baranjska županija ove godine na Državnom natjecanju u oranju  koje će 21. rujna održati u Sunji bude najbolja. Županijskim natjecanjem u oranju počela je 45. Smotra folklora "Miholjačko sijelo" koja traje do 14. srpnja.

Zrinko Miličić rekao je kako je tlo bilo idealno za oranje, vlage je bilo dovoljno, a brazde su uočljive. "Presudilo je znanje, dobrar plug i dobar vozač. Nije bilo puno vremena za pripremu, jer žetva još traje. Mogao sam se pripremati i više od dva dana, no zadovoljan sam. Dosada mi je najbolji plasman na Državnom natjecanju u oranju bilo 5. mjesto, no ove se godine nadam i postolju".  Mihael Sklizović istaknuo je kako još ima motiva za natjecanje, jer želi da slavonsko-baranjski orači budu i pobjednici Državnog natjecanja u oranju koje će se ove godine održati 21. rujna u Sunji. "Mi Slavonci, imamo ravnicu i nepregledna polja i mislim da bismo trebali biti perjanica hrvatskih orača. Sad kad sam na vrhu, imam znanje i iskustvo te iza sebe trenera reprezentacije Sinišu Hrgovića lako je pričati. Trebalo je sportski podnijeti i šesto, treće i drugo mjesto. Treba vježbati i pripremati se. Bez rada i treninga u natjecateljskom se oranju ne može naprijed".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.