Hrvatski radio

Radio Osijek

Novi sterilizator u našičkoj bolnici

28.12.2021.

17:40

Autor: HRT

dr. Samir Haj Barakat, dr. Hrvaoje Šimić, Ivan Anušić,

dr. Samir Haj Barakat, dr. Hrvaoje Šimić, Ivan Anušić,

Foto: Željko Kovačević / HRT

U Općoj županijskoj bolnici Našice danas je svečano u rad pušten uređaj za sterilizaciju vrijedan 1.612.000 kuna. Sedstva za nabavu sterilizatora osigurana su iz decentraliziranih sredstava Osječko-baranjske županije, a s radom uređaja došao se upoznati osječko-baranjski župan Ivan Anušić u pratnji dožupana Josipa Miletića i Mate Lukića.


Župan Anušić, zahvalio se ravnatelju i svom bolničkom osoblju na njihovom radu, a osobito na doprinosu u zbrinjavanju covid pacijenata.

Ravnatelj bolnice Hrvoje Šimić istaknuo je kako je OBŽ našičkoj bolnici pomogao sa 7 milijuna kuna. Ravnatelj Šimić je rekao i kako se broj covid pacijenata smanjuje te kako je u bolnici procijepljeno više od 80% osoblja, brojni i trećom dozom.

Na donaciji se zahvalio i rukovoditelj odjela kirurgije – dr. Samir Haj Barakat istaknuvši kako je sterilizator dragocjen za odjel kirurgije no neophodan i za sve ostale odjele.

Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba rekao je i kako grad Našice pomaže bolnici te kako se svake godine iz gradskog proračuna izdvaja oko 200 000 kuna. Grad je, pohvalio se, obnovio i prilaze bolnici.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.