Hrvatski radio

Radio Osijek

Novi sukob Bad Blue Boysa i Grobara

19.06.2020.

09:25

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

Novi sukob Bad Blue Boysa i Grobara

Novi sukob Bad Blue Boysa i Grobara

Foto: - / -

U navijačkom sukobu koji je u četvrtak oko 19 sati izbio u Vukovaru ozlijeđeno je šest sudionika tučnjave kojima je pružena liječnička pomoć, izvijestila je noćas policija. Sukobili su se navijači Dinama, Bad Blue Boysi i Grobari, navijači beogradskog Partizana.

"Sukobilo se oko 20-tak pripadnika suprotstavljenih navijačkih skupina, a policija je vrlo brzo i energično reagirala te je u kratkom vremenu pod nadzor stavila i privela u službene prostorije 16 osoba, nad kojima će se provesti kriminalističko istraživanje. Poznajemo identitet još nekolicine navijača koji su pobjegli sa mjesta događaja te je u tijeku njihovo pronalaženje i privođenje", navode iz policije.
Na Vijencu Kneza Branimira, u blizini ugostiteljskog objekta u toj vukovarskoj ulici, oko 19 sati, sukobili su se pripadnici navijačke skupine BBB i pripadnici navijačke skupine Grobari. Stanovnici okolnih zgrada svjedoče kako je policija došla vrlo brzo, a stigla je i interventna jedinica. "Posljednjih mjesec i pol naši službenici patroliraju Vukovarom kako bi spriječili ovakve situacije. Odmah smo reagirali i spriječili da dođe do većih nevolja. Ovakve stvari nećemo dopustiti u našem gradu", izjavio je glasnogovornik PU Vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković i dodao kako je dvoje ljudi ozlijeđeno i prevezeno u bolnicu.
Prema njegovim riječima, policija je bila spremna jer za vikend Bad Blue Boysi organiziraju turnir u Vukovaru.
Policija poručuje da su brzo i učinkovito reagirali i spriječili moguću eskalaciju. "U posljednjem razdoblju preventivno smo s većim brojem pripadnika policije opservirali Vukovar i Borovo, upravo pretpostavljajući da bi moglo doći do sukobljavanja motiviranih navijački suprotnim opredjeljenjima", navodi se u priopćenju PU vukovarsko-srijemske.
Podsjetimo, prije nepunih mjesec dana u centru grada napadnuta su dvojica mladića srpske nacionalnosti.

 

tucnjava-vukovar.jpg

tucnjava-vukovar.jpg

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.