Hrvatski radio

Radio Osijek

Novi ugovori Županije, EFOS-a i HUP-a

04.10.2022.

13:24

Autor: HRT Radio Osijek

Ugovori o obrazovanju poduzetnika

Ugovori o obrazovanju poduzetnika

Foto: Neven Knežević / HRT Radio Osijek

Ugovor o suradnji u obrazovanju poduzetnika u provedbi seminara "Upravljanje EU projektima" potpisali su danas župan Ivan Anušić, dekan osječkog Ekonomskog fakulteta Boris Crnković i direktor osječke podružnice HUP-a Ivan Sarić

Nastavlja se suradnja Osječko - baranjske županije, Ekonomskog fakulteta u Osijeku i osječke podružnice Hrvatske udruge poslodavaca (HUP). Potpisan je ugovor o suradnji u obrazovanju članova HUP-a u programu "Uparavljanje EU projektima" koji će se izvoditi na Ekonomskom fakultetu. "Vrlo je važno za Županiju da se dodatno obrazuju poduzetnici kako bi bili što spremnije odgovoriti zahtjevima novog tržišta rada", rekao je župan Ivan Anušić. "Suradnja između Fakulteta i Županije traje dugi niz godina, no posebnost ove suradnje je da se uključio i HUP koji je prepoznao potrebu važnosti europskih fondova i edukacije o njima", rekao je dekan Ekonomskog fakulteta Boris Crnković. Vrijednost projekta je 50 tisuća kuna, a po pola iznosa osigrali su Županija i HUP. Program obrazovanja trajat će 50 sati. 

Osim ugovora o obrazovanju 20 članova HUP-a za program "Upravljanje EU projektima", čelnik osječke podružnice HUP-a Ivan Sarić i župan Ivan Anušić potpisali su ugovor PUMA o održavanju seminara za članove HUP-a na kojima mogu slušati predavanja o aktulanim temama važnim za njihovo poslovanje. Suradnja odnosno financijska potpora Županije i osječkog HUP-a traje od 2004. godine. Kako je rekao direktor Ivan Sarić svake godine sve je veći broj održanih seminara. Tako je prošle godine održan 21 seminar s 533 polaznikom. Za potrebu održavanja seminara Županija je sufinancirala 30 tisuća kuna uz obvezu educiranja 80 sudionika. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.