Hrvatski radio

Radio Osijek

Novi ured razvojno - istraživačkog centra Ericsson Nikole Tesle

21.09.2018.

12:39

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

U nazočnosti premijera Andreja Plenkovića i ministara, u Osijeku je otvoren novi ured razvojno - istraživačkog centra Ericsson Nikole Tesle. Vodeći isporučitelj komunikacijskih rješenja, ICT rješenja za zdravstvene sustave te multimediju najavio je zapošljavanje tristotinjak mladih stručnjaka.

U modernim prostorijama u centru grada angažirano je tridesetak mladih stručnjaka, a prva je snažna poruka budućnost jer omogućujete da moderne komunikacijske informacijske tehnologije dopiru do svakog građana Hrvatske i svijeta. Otvara se razvojno-istraživački centar koji će se baviti nasuvremenijim načinima komuniciranja i što će otvarati radna mjesta budućnosti, rekao je premijer Plenković. "Otvara se Centar u Slavoniji i svi smo baš ovdje, u Osijeku, prije malo više od dvije godine prepoznali da Država mora stvoriti jedan okvir za Slavoniju.
Otvaranjem centra u Osijeku poslana je poruka potpore osječkom Sveučilištu i gradu i uopće jednoj klimi ovdje u Osijeku da ovaj dio Slavonije, istok Hrvatske, ima budućnost razvoja i istraživanja i to bavljenjem onim što je zadnji svjetski signal tehnološkog napretka.
Provode se odluke i projekti doneseni na sjednici Vlade u Osijeku, a dolazak u Slavoniju svaka 3 mjeseca je bitan jer moramo taj ritam održati", naglasio je premijer Andrej Plenković te poželio da se Ericson u Osijeku razvija kao što se razvio i u Splitu.
"Naši kolege i kolegice iz Slavonije će se pridružiti u radu kolegama iz Zagreba i Splita i raditi u najzahtjevnijim i najmodernijim tehnologijama u budućnosti. Govorimo o četvrtoj i petoj generaciji mobilnih komunikacijskih sustava a i čitavom nizu potencijalno drugih mogućnosti u budućem razvoju", rekla je predsjednica kompanije Ericsson Nikola Tesla, Gordana Kovačević.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.