Hrvatski radio

Radio Osijek

Novi vodovod i kanalizacija u Banovoj i Kišpatićevoj ulici

21.04.2017.

12:13

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Početak radova na rekonstrukciji i izgradnji vodovoda i kanalizacije u Banovoj ulici i dijelu Kišpatićeve ulice u osječkom Donjem gradu obišli su danas gradonačelnik Ivan Vrkić, direktor Vodovoda Osijek Ivan Jukić te predstavnici Hrvatskih voda i izvođača radova.

"Riječ je o nastavku obnove jednog od najstarijih vodosustava u Osijeku, a nakon štp Vodovod odradi posao, nastavlja se uređenje i rekonstrukcija ulica, pa ćemo dobiti još dvije "nove stare" ulice u Donjem gradu", rekao je gradonačelnik Vrkić. Bila je to prigoda i da direktor Vodovoda, Ivan Jukić, pojasni odluku ministra Slavena Dobrovića kojom Osijeku i Poreču dodjeljuje 609 milijuna kuna vrijednih projekata u Osijeku i Poreču za radove u  drugoj fazi projekata razvoja vodoopskrbe i odvodnje tim gradovima, a sufinancirat će se EU sredstvima kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija. Provedba projekata u Osijeku i Poreču započela je i sufinancirala se kroz prethodni Operativni program Zaštita okoliša 2007.-2013., a donošenjem Odluka o financiranju II. faze stvoren je preduvjet za nastavak njihovog sufinanciranja EU sredstvima u narednom razdoblju. "Projekt poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture grada Osijeka – FAZA II“ vrijedan 250.849.670 kn s PDV-om, sufinancirat će se sa 73,09% iznosa prihvatljivih troškova. Njime su obuhvaćena potrebna ulaganja u sustave javne vodoopskrbe i javne odvodnje na području aglomeracije Osijek i Bilje/Darda te pročišćavanja otpadnih voda izgradnjom sustava javne odvodnje i uređaja za pročišćavanje otpadnih voda te izgradnjom uređaja za pročišćavanje pitke vode s posebnom tehnologijom uklanjanja arsena s ciljem osiguranja isporuke zdravstveno ispravne vode" navodi direktor Jukić ono što je stajalo u priopćenju iz Ministarstva te dodaje da je riječ o takozvanom "faziranju" koje će omogućiti završetak već započetih projekata.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.