Hrvatski radio

Radio Osijek

Novi vrtić na vukovarskoj Mitnici

12.12.2017.

14:34

Autor: Željko Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U vukovarskom naselju Mitnica, danas je svečano otvoren novi dio Dječjeg vrtića Vukovar 1, čiju je izgradnju financirao Inženjerski korpus američke vojske uz potporu grada Vukovara i Fonda za obnovu i razvoj tog grada.

Ukupna vrijednost radova je 4 619 658 kuna. Inženjerski korpus američke vojske izdvojio je 3 577 163 kune, Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara 910 377 kuna, a grad Vukovar 132 117 kuna. Izgradnjom dodatne zgrade vrtića Vukovar 1 na Mitnici, smještaj će naći 115 djece, a zaposlene su i dvije odgajateljice i jedna spremačica.

"Vrijednije od svega je da imamo veći broj djece, što je u ovim trenucima, kada se o tome najviše govori, sjajna vijest. To znači da Vukovar ima budućnost!" - rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava

Brigadir Matthew Denny, koji je u ime američke vojske s gradonačelnikom Penavom prerezao vrpcu otvorivši na taj način vrtić rekao je kako to nije jedini projekt Inžinjerijskog korpusa američke vojske.

"Nakon dovršetka Neurološkog odjela osječke bolnice imamo projekt škole u Sisku, projekt Središta za krizne situacije na moru u Rijeci te projekte za hrvatske bolnice, za heliodrome na koje bi se moglo slijetati i noću." - rekao je brigadir Matthew   

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.