Hrvatski radio

Radio Osijek

Novo lice okupljališta na Sjenjaku

30.10.2015.

17:55

Autor: Tatjana Mautner

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U sklopu građanske inicijative „Sjenjak u akciji“ u kojoj je sudjelovalo tridesetak volontera obnovljen je i uređen amfiteatar uz robnu kuću na Sjenjaku, dio pročelja i prilaz prostorijama Dokkice .

Završni radovi izvode se u subotu, 31. listopada od 12 do 22 sata – bit će to prilika za druženje svih koji su sudjelovali u akciji s građanima Sjenjaka.
Studenti Umjetničke akademije u Osijeku Vinko Vidmar, Martina Kovačević, Ena Janković, Ena Gilih, Marin Meković i Dražen Mesarić izradili su mozaik koji je proteklih dana, još dok je bio i nedovršen, od prolaznika i stanovnika Sjenjaka dobivao samo pohvale i izraze zadovoljstva.
Kako ističu u Dokkici, koja je pokrenula cijelu akciju, cilj je obnoviti i urediti prostor malog amfiteatra za održavanje kulturnih, zabavnih i drugih događanja, a dosta im je bilo i zapuštenog pročelja, punog grafita. Njihovu inicijativu spremno su prihvatili u Gradskoj četvrti Novi grad, potporu su im dali u Zakladi za razvoj lokalne zajednice „Slagalica“, priključili su se i volonteri udruge Auxilium, koji su im pomogli urediti unutarnji prostor za rad s djecom, a konačno i studenti koji su unijeli boje u taj prostor.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.