Hrvatski radio

Radio Osijek

Novi međunarodni uspjeh Lipaša

19.03.2023.

18:29

Autor: Radio Osijek/TM

HPD Lipa na međunarodnom natjecanju u Beču

HPD Lipa na međunarodnom natjecanju u Beču

Foto: HPD Lipa / Facebook

Hrvatsko pjevačko društvo Lipa na međunarodnom natjecanju zborova u Beču osvojilo je dva vrijedna priznanja. Mješoviti zbor, pod ravnanjem Valerije Fischbach, proglašen je pobjednikom u svojoj kategoriji, a za visoku ocjenu stručnog suda dobio je zlatnu diplomu.

Galerija
Diplome s međunarodnog natjecanja u Beču, Foto: HPD Lipa/Facebook
HPD Lipa na međunarodnom natjecanju u Beču, Foto: HPD Lipa/Facebook

Vijest o sjajnom uspjehu HPD-a Lipa objavljena je na njihovom Facebook profilu:

„Na 32. Franz Schubert Chorwettbewerb / Choir Competition & Festival u jakoj konkurenciji izvrsnih pjevačkih zborova iz mnogih zemalja svijeta lipašice i lipaši ostvarili su novi trijumf! Naime, naša i vaša Lipa osvojila je novo svjetsko zlato, odnosno Zlatnu diplomu, i titulu pobjednika svoje kategorije mješovitih pjevačkih zborova (A1), a međunarodni stručni sud visoko je ocijenio sjajnu izvedbu”, stoji u objavi. Zahvaljujući tome, nastavljaju, Lipa je i danas nastupila na prelijepoj pozornici Bečke koncertne dvorane /Wiener Konzerthaus, na koncertu laureata „Time je ponovno Europom i svijetom na izvrstan način pronijela glas o svojem gradu Osijeku i o svojoj zemlji Hrvatskoj. Hvala još jednom svima vama na veeeelikoj potpori! Vraćamo se kući umorni, ali oduševljeni”, poručuju članovi HPD Lipa.


tajnik HPD-a Lipa Karlo Kobaš u javljanju uživo u program Radio Osijeka

HPD Lipa na međunarodnom natjecanju u Beču

HPD Lipa na međunarodnom natjecanju u Beču

Foto: HPD Lipa / Facebook

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.