Hrvatski radio

Radio Osijek

Novo parkiralište u osječkom Sveučilišnom campusu

30.11.2015.

14:04

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U osječkom je Campusu otvoreno danas novo parkiralište. Jedan je to u nizu projekata kojima mali osječki "studentski grad" dobiva novo lice .

Dvije stotine novih parkirnih mjesta za profesore, studente i djelatnike Sveučilišta, otvoreno je danas u osječkom campusu, a završavaju se i radovi na pristupnoj cesti koja će omogućiti ulaz sa strane Vukovarske ulice. Kako je istaknuo rektor osječkog Sveučilišta, Željko Turkalj,  riječ je samo o jednom u nizu projekata kojim se dovršava ideja kampusa kao mjesta na kojem će biti objekti većine osječkih fakulteta kao i prateći sadržaji. Spomenuo je gradnju knjižnice, radove na novoj zgradi Građevinskog i Pravnog fakulteta te projekte za Poljoprivredni fakultet.

Gradonačelnik Ivan Vrkić rekao je da ga raduje ovakav događaj s obzirom da je svaki peti stanovnik Osijeka student, a dodao je da je završetkom ovog projekta uklonjen i posljednji trag koji ukazuje na to da je današnji campus nekada bio vojarna.

                        

Na novinarsko pitanje o budućoj prenamjeni hotela Mursa u studentski dom, rektor Turkalj odgovorio je kako su pregovori još u tijeku jer je objekt hotela dio likvidacijske mase i ne može biti ustupljen Sveučilištu dok se to pitanje ne riješi, ali je najavio mogućnost kako će se to dogoditi tijekom sljedeće godine.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.