Hrvatski radio

Radio Osijek

Novo priznanje za Valpovštinu - EU regija sporta 2018.

08.05.2017.

15:19

Autor: Neven Knežević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon što je Belišće osvojilo titulu Europskog grada sporta 2017., kandidaturu Valpovštine Europska komisija za sport nagradila je novom priznanjem – titulom Europske regije sporta 2018, odavši tako priznanje za ulaganja u sport.

Ovu su titulu zajedno zaslužili Gradovi Belišće i Valpovo, te općine Bizovac i Petrijevci kao i gradovi Harkanj i Šikloš u Republici Mađarskoj. "Europska komisija za sport prepoznala je dugu povijest zajedništva i suradnje naših mjesta,"rekao je predstavljajući titulu "Europske regije sporta 2018." zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić. Predstavnici gradova i naselja kandidata napomenuli su da će im titula mnogo značiti u kvalitenijem povlačenju sredstava iz fondova Europske unije namijenjenih za sport. Osim toga, rečeno je, suradnja s Harkanjom i Šiklošem dodatno će ojačati prekograničnu suradnju. Zastavu "Europske regije sporta 2018." predstavnici Valpovštine i prijatelja iz Mađarske peuzet će 29.studnenoga u EU parlamentu u Bruxellesu.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.