Hrvatski radio

Radio Osijek

Novo veliko dječje igralište u Osijeku

10.03.2017.

11:20

Autor: Željko Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osječko - baranjska županija investirati će u 11 novih igrališta na području županije. Ukupna vrijednost investicije je 1,5 milijuna kuna, a među 11 igrališta su i ona na Gornjodravskoj obali, u Podravlju i Višnjevcu.

Novo Gornjodravsko dječje igralište u Osijeku imat će oko 600 m2 , a uz mjesta za igranje za mlađu i stariju djecu poput tobogana, ljuljački i klackalica, na igralištu će se naći i putokaz sa lokacijama grada te edukativni pano. Podloga na cijelom igralištu bit će pokrivena gumom, a igralište ograđeno kako unutra ne bi ulazili kućni ljubimci. Uz to igralište u Osijeku će biti izgrađena još dva u Višnjevcu i Podravlju, a županija će investirati i u dječja igrališta u Bocanjevcima,Valpovu, Lugu, Cretu Bizovačkom, Breznici Đakovačkoj, Punitovcima, Satnici Đakovačkoj i Vadislavcima. U desetak godina Osječko-baranjska županija investirala više od 8 milijuna kuna u 102 dječja igrališta.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.