Hrvatski radio

Radio Osijek

Novogodišnja proslava - Osijek

30.12.2017.

12:28

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dječji doček prije podne, navečer Zvonko Bogdan, Detour, klizanje i VJ Laser! za veliko finale Adventa u Osijeku u suradnji s gradom Osijekom pripremljene su dvije zanimljive i atraktivne novogodišnje proslave koje će na Silvestrovo i u novogodišnjoj noći ponovno oživjeti središte grada.

Prvo će u nedjelju, 31. prosinca, od 11 do 13 sati na Trgu Pape Ivana Pavla II., kod adventske pozornice ispred osječke Konkatedrale, biti organiziran – dječji doček Nove godine! Svi roditelji pozvani su da dovedu svoje mališane koji će uz glazbu koju će im puštati DJ Max, balone, dječji šampanjac i, naravno, odbrojavanje simbolično prvi u Osijeku ući u novu 2018. godinu. 

 
U večernjim satima na prostoru cijelog Adventa u Osijeku odvijat će se „prava“ novogodišnja proslava, koja će biti zanimljiv spoj urbanog i tradicijskog, a u tu svrhu bit će postavljene čak dvije pozornice na dva trga.

Na onoj glavnoj, adventskoj pozornici ispred osječke Konkatedrale oko 22,30 sati zasvirat će i zapjevati bard starogradske glazbe Zvonko Bogdan zajedno sa svojim tamburašima. Njihov koncert trajat će do ponoći, kada će im se pridružiti gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić i uz zdravicu šampanjcem okupljenim građanima čestitati novu 2018. godinu. Oko petnaest minuta nakon ponoći na scenu će stupiti sve popularnija zagrebačka skupina Detour koja će sve posjetitelje zabavljati svojim hitovima do 2 sata ujutro. Što se tiče druge, manje pozornice, ona će biti postavljena na Trgu Ante Starčevića. Tamo će puna četiri sata, od 22 sata do otprilike 2 sata ujutro, puštanjem glazbe posjetitelje – osobito one na kružnom klizalištu - uveseljavati osječki VJ Laser.
 
Radno vrijeme Adventa u Osijeku: 
-subota, 30. prosinca – i Božićni sajam i klizalište rade od 10 sati do ponoći
-nedjelja, 31. prosinca/ponedjeljak, 1. siječnja – i Božićni sajam i klizalište otvoreni su od 10 do 14 sati te od 21,30 sati do 2 sata ujutro 
 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.