Hrvatski radio

Radio Osijek

Novogodišnji koncert osječkog HNK pod ravnanjem P. Sulkowskog i F. Pavišića

22.12.2021.

14:44

Autor: HRT Radio Osijek/ priopćenje HNK

najava koncerta

najava koncerta

Foto: M.Kralj / Radio Osijek

Najljepši svjetski valceri, polke i druge prigodne skladbe J. Straussa, F. Lehara, E. Kalmana i drugih bit će na programu Novogodišnjeg koncerta Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku pod ravnanjem ravnatelja Opere osječkog HNK-a Filipa Pavišića i izvršnog i umjetničkog direktora Warminsko-Mazurske filharmonije iz Olsztyna Piotra Sulkowskog. No, bit će i iznenađenja, a među njima je i glazba Wojciecha Kilara, poznatog i po filmskoj glazbi. 

Konferenciji za novinare, na kojoj je najavljen koncert, nazočili su intendantica Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku Dražena Vrselja, ravnatelj Opere Filip Pavišić te umjetnički i izvršni direktor Warminsko Mazurske filharmonije iz Olsztyna (Poljska) Piotr Sulkowski. Novogodišnji koncerti bit će izvedeni 27., 28. i 29. prosinca u 20 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku. 27 i 28. prosinca će koncertima ravnati gost iz Poljske, maestro Piotr Sulkowski, dok će koncertom 29. prosinca ravnati maestro Filip Pavišić. Koncert sastavljen od najljepših djela Lehara, Straussa, Kalmana i drugih bit će izveden i pred valpovačkom publikom 23. prosinca te pred vinkovačkom publikom 30. prosinca. Dogodila se ova sjajna i obećavajuća suradnja. Obećavajuća kažem jer vjerujem da će se nastaviti i kroz naredne kazališne sezone. - istaknula je intendantica Vrselja. Filip Pavišić je predstavio maestra Sulkowskog i zaželio mu dobrodošlicu. Iako se čini da se u kratko vrijeme ne može obaviti velik posao, uz dobro pripremljen orkestar i soliste mogu se napraviti čuda, što je slučaj s ovom suradnjom. Vrlo sam sretan što sam u Osijeku i nestrpljivo očekujem koncerte. - rekao je Sulkowski.

P. Sulkowski

P. Sulkowski

Foto: M.Kralj / Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.