Hrvatski radio

Radio Osijek

Novogodišnji koncert u HNK u Osijeku

28.12.2021.

00:32

Autor: HRT

Novogodišnji koncert HNK u Osijeku

Novogodišnji koncert HNK u Osijeku

Foto: Željko Kovačević / HRT

Sjajnu atmosferu napravio je sinoć u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu izvršni i umjetnički direktor Warminsko-Mazurskie filharmonije iz Olsztyna, Piotr Sulkowski. Uz najpoznatije svjetske valcere, polke i druge prigodne skladbe maestro Sulkowski i Operni orkestar osječkog HNK razgalili su srca Osječanki i Osječana.

Program Novogodišnjeg koncerta Opernog orkestra osječkog Hrvatskog narodnog kazališta sastavljen je od najljepših djela Franza Lehára ("Vesela udovica", "Ciganska ljubav", "Zemlja smiješka", "Giuditta"), Arama Khachaturiana ("Masquerade"), Johanna Straussa ("Šišmiš", "Anina polka", "Vino, žene i pjesma", "Éljen a Magyar!", "Barun Ciganin", "Munje i gromovi"), Emmericha Kálmána ("Kneginja čardaša") i Wojciecha Kilara ("Pan Tadeusz", "Obećana zemlja", "The Revenge", "The Leper").

Na Novogodišnjem koncertu Opernog orkestra Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku nastupaju i dvoje vokalnih solista, sopranistica Katarina Toplek i tenor Igor Krišto.

Tradicionalni Novogodišnji koncert Opernog orkestra Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku bit će i 28. i 29. prosinca, s početkom u 20 sati. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.