Hrvatski radio

Radio Osijek

Novogodišnji sajam u Dalju

28.12.2022.

14:34

Autor: Radio Osijek

Sajam

Sajam

Foto: M.Milas / Radio Osijek

Novogodišnji sajam u Dalju održava se ispred Vinskoga muzeja gdje su postavljeni štandovi s ručnim radovima i bogatom gastronomskom ponudom. Djed Mraz je oko podneva darivao djecu, a za posjetitelje je organizirana i vožnja fijakerom.

U suradnji s općinom Erdut i erdutskom Turističkom zajednicom Novogodišnji je sajam organizirao daljski Centar za mlade. Voditeljica Milica Sevkić ističe kako su sajam željeli održati za  vrijeme školskih praznika, jer su im djeca i najvažniji sudionici. "Imamo za njih različita iznenađenja i show program. Ove smo godine  uveli dosta novina - posjetit će nas Frozen, Spider man i Mickey Mouse u novogodišnje izdanju. Izdvajamo i nastup našeg dječjeg vrtića "Mali princ", uz tradicionalno bogatu gastronomsku ponudu te ponudu proizvoda i rukotvorina domaćih proizvođača". Među njima je i udruga žena koja se bavi recikliranjem starih materijala. Članica Bojka Nešić kaže kako je sajam svima dobrodošao. "Da izađemo iz kuća, da se vidimo, podsjetimo starih dana i kroz razgovor dođemo do neke nove ideje. Svaki je susret koristan." Svi vole druženja, a posebice djeca. "Očekujem da se fotografiram s Djedom Mrazom, a možda i palačinke. Volim Novogodišnji sajam - tu mi je najbolje, jednostavno mi se sviđa što je sajam tu, što postoji!" Sve su to razlozi zbog kojih općina Erdut na čelu s načelnikom Jugoslavom Vesićem nastoji obogatiti sadržaje u Dalju, jer blagdanskog ugođaja i radosti  - nikad dosta. "Mo smo kroz ovu godinu dana radili na tome, da ljude približimo jedne drugima. Poznati smo po velikom broju manifestacija i bio nam je i baš nam je zbog toga bio cilj da s ovim sajmom zaključimo ovu godinu." Tradicija je to koju će, kako je rekao, razvijati i obogaćivati - sve s ciljem privlačenja posjetitelja iz svih dijelova Hrvatske. 

Galerija
Sajam, Foto: M.Milas/Radio Osijek
Sajam, Foto: M.Milas/Radio OsijekSajam, Foto: M.Milas/Radio OsijekSajam, Foto: M.Milas/Radio OsijekSajam, Foto: M.Milas/Radio OsijekSajam, Foto: M.Milas/Radio OsijekSajam, Foto: M.Milas/Radio OsijekSajam, Foto: M.Milas/Radio OsijekSajam, Foto: M.Milas/Radio OsijekSajam, Foto: M.Milas/Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.