Hrvatski radio

Radio Osijek

Novoimenovanim Prolazom Julija Knifera Osijek se sjeća velikog umjetnika

05.10.2016.

13:06

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prolaz Julija Knifera novo je ime ulice koja povezuje Trpimirovu i Istarsku ulicu. Ime znamenitog osječkog umjetnika ispisano je i na pješačkom prijelazu. Grb Grada Osijeka bit će oslikan na ulazu i izlazu s novog kružnog toka u Trpimirovoj.

"Osječanin Julije Knifer bio je jedan od najznačajnijih hrvatskih umjetnika 20. stoljeća te je njegov lik i djelo nedovoljno zastupljen u našem gradu. Stoga, odlučili smo ulicu između Istarske i Trpimirove nazvati Prolazom Julija Knifera te na pješačkom prijelazu oslikati njegovo prezime kako bi se svaka osoba koja ondje prolazi podsjetila na čovjeka koji zaslužuje daleko veću pažnju no što mu njegov rodni grad posvećuje. Nadalje, stručna služba koja će izraditi grbove Grada Osijeka na ulasku i izlasku s novog kružnog toka na Trpimirovoj ulici završila je s planiranjem projekta , a radi se o još jednom detalju koji uljepšava vizuru našeg Grada na Dravi", zapisao je osječki gradonačelnik Ivan Vrkić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.