Hrvatski radio

Radio Osijek

Novooboljeli u najistočnijim županijama

23.08.2020.

13:00

Autor: Davor Lončarić

Novooboljeli u najistočnijim županijama

Novooboljeli u najistočnijim županijama

Foto: - / -

U posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije otkriveno je 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom. U Vukovarsko-srijemskoj županiji jedan je novi slučaj zaraze. . .

Na području Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek testirano je ukupno 235 uzoraka, a zaraženost koronavirusom utvrđena je 11 osoba. Po dvije novooboljele osobe su s područja Đakova, Čepina i Općine Ernestinovo, a po jedna iz Osijeka, Valpova, Našica te općina Satnica Đakovačka i Đurđenovac.

Mjera samoizolacije određena je za 30 kontakata novooboljelih, pa je trenutno u samoizolaciji ukupno 286 osoba. KBC-u Osijek trenutno je hospitalizirano 18 pacijenta od kojih su tri na respiratoru.

Inspektori i službenici civilne u noći 22./23. kolovoza proveli su dva nadzora na svadbenim svečanostima i jedan rada noćnog kluba, a za prekršenu mjeru ograničenog rada ugostiteljskih objekata izrekli su jedno usmeno upozorenje.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 sati, u posljednja 24 sata je  1  nova  pozitivna osoba na COVID-19 ( iz Vinkovaca), a nema preminulih osoba.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 585, od kojih su 445 osobe izliječene, a ukupno je 9 preminulih osoba. Trenutno je u županiji 26 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 120 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 7630. U samoizolaciji na području županije je 183 osobe.  

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.