Hrvatski radio

Radio Osijek

Novopozitivnih u Osječko-baranjskoj županiji 6, u Vukovarsko-srijemskoj 10

04.09.2020.

10:50

Autor: priopćenja

foto Radio Osijek, D.Lončarić

foto Radio Osijek, D.Lončarić

Foto: - / -

Tijekom posljednja 24 sata u KBC-u Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testirana su 283 uzorka od kojih je 6 pozitivno na koronavirus. U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 10 novih pozitivnih osoba na COVID-19.

Četiri novopozitivne osobe su s područja grada Osijeka, a po jedna iz općina Antunovac i Čepin. Trenutno je u KBC-u Osijek hospitalizirano 14 osoba oboljelih od koronavirusa, a i dalje je jedna osoba na respiratoru. Epidemiolozi su u samoizolaciju stavili 38 novih kontakata, pa je trenutno na području naše županije u samoizolaciji 327 osoba. Policijska uprava osječko-baranjska samoinicijativno je provjeravala kršenje samoizolacije kod 36 osoba i nije utvrđeno niti jedno kršenje. Nije bilo dojava građana o kršenju samoizolacije. Uoči početka nove školske godine, rečeno je danas na sjednici Stožera civilne zaštite, sve je spremno za početak nastave prema epidemiološkim preporukama. Za učenike, nastavno i nenastavno osoblje škole pripremljene su pamučne maske, dezinficijensi te ostale higijenske potrepštine. Prijevoz učenika također će biti organiziran prema epidemiološkim preporukama. Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije želi učenicima sretan i siguran polazak u školu te podsjeća da je pravilno nošenje zaštitne maske jedan od osnovnih preduvjeta za sprječavanje širenja zaraze korona virusom. 

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 sati, u posljednja 24 sata je 10 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (2 osobe iz Vrbanje, 2 iz Nuštra, 1 iz Cerića, 1 iz Županje i 1 iz Soljana, te još 3 osobe koje borave izvan naše Županije.) Preminulih osoba nema. Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 649, od kojih je 551 osoba izliječena, a ukupno je 14 preminulih osoba. Trenutno je u županiji 13 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 80 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 8669. U samoizolaciji na području županije je 149 osoba.
Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 7 zdravstvenih radnika (1 liječnik, 2 medicinske sestre/tehničara, 1 drugi zdravstveni radnik i 3 nezdravstvena radnika). U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 7 radnika (2 liječnika i 5 medicinskih sestara/tehničara).

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.