Hrvatski radio

Radio Osijek

Novosti u gradskoj blagajni u pothodniku

01.09.2022.

10:53

Autor: HRT Radio Osijek

gradska blagajna

gradska blagajna

Foto: Grad Osijek / HRT Radio Osijek

Zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin danas je predstavio novosti na takoznanoj Gradskoj blagajni u pothodniku na Trgu Ante Starčevića. 

Rad gradske blagajne se proširuje od danas, radno je vrijeme od ponedjeljka do petka od 7 do 19 sati i 30 minuta te subotom od 8.15 do 13 sati. Prije je blagajna u pothodniku radila od 8 do 14 sati samo radnim danima. 

Do sada su građani na gradskoj blagajni nez posebne naknade mogli plaćati račune za komunalnu naknadu i uređenje voda, odvoz smeća, vodovod i usluge Ukopa (groblja), a od danas se bez "provizije" plaćaju i računi za usluge Gradskog prijevoza putnika i dječjih vrtića u Osijeku.

 "Danas je svaka kuna važna, vidimo što se događa s plaćama i divljanjem cijena", rekao je zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin te procijenio kako će u novom radnom vremenu i uz šest usluga koje se plaćaju bez provizije u pothodniku građani moći uštedjeti nešto novca i vremena. 


Gradska je blagajna otvorena 17. lipnja 2020. godine i na njoj je do sada provedeno 534 tisuće novčanih transakcija, a njihov je ukupan iznos veći od 37 milijuna kuna. 

Ured GPP-a u pothodniku preseljen je u gradsku blagajnu pa se tako uštedio još jedan trošak gradske uprave (za najam i režije). 


Poslušajte obraćanje novinarima zamjenika osječkog gradonačelnika Dragana Vulina. 

Vulin u pothodniku

Galerija
Pothodnik, Foto: grad Osijek/HRT Radio Osijek
Pothodnik, Foto: Grad Osijek/HRT Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.