Hrvatski radio

Radio Osijek

Novozaraženih ima u svim slavonskim županijama - ukupno 33

14.08.2020.

09:16

Autor: Radio Osijek/TM

Novozaraženih ima u svim slavonskim županijama - ukupno 33

Novozaraženih ima u svim slavonskim županijama - ukupno 33

Foto: - / -

Prema informacijama stožera civilne zaštite slavonskih županija, u protekla 24 sata preminula je jedna osoba iz Đakova. U Osječko-baranjskoj ima 14 novooboljelih, u Vukovarsko-srijemskoj 11, Brodsko-posavskoj 5, Požeško-slavonska ima 2 nova slučaja, a Virovitičko-podravska jednu novozaraženu osobu.

U laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u posljednja 24 sata testirano je 156 uzoraka od kojih je 14 bilo pozitivno na koronavirus. S područja Osijeka je 11 novooboljelih osoba, dvije su s područja Đakova i jedna s područja Našica. Uglavnom je riječ o osobama mlađih dobnih skupina koji su simptome oboljenja dobili nakon povratka s ljetovanja, priopćio je Županijski stožer civilne zaštite. U KBC-u Osijek je preminula jedna oboljela osoba iz Đakova (žena, rođena 1939. godine, imala je više kroničnih bolesti), a trenutno je hospitalizirano 23 pacijenta, od kojih su tri na respiratoru.
Od izbijanja epidemije na području Osječko-baranjske županije koronavirusom su zaražene 662 osobe, s tim su 33 oboljele tijekom ovog tjedna.
Epidemiolozi su mjeru samoizolacije odredili za 35 novih kontakata oboljelih, pa su trenutno u samoizolaciji ukupno 182 osobe. 
Analiza 85 uzoraka testiranih u posljednja 24 sata u Vukovarsko-srijemskoj županiji otkrila je 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom - pet osoba je iz Vinkovaca, tri su iz Županje, dvije iz Cerne te jedna iz Gunje, doznajemo iz Stožera civilne zaštite te županije. 27 osoba je hospitalizirano, dok se 134 nalazi na kućnom liječenju. Među zaraženima je i 13 zdravstvenih radnika (1 liječnik, 5 medicinskih sestara/tehničara, 5 drugih zdravstvenih radnika i 2 nezdravstvena radnika). 
Od početka epidemije ukupan broj oboljelih je 540, od kojih su 372 osobe izliječene, a ukupno je 7 preminulih osoba. U samoizolaciji na području županije je 243 osobe - iz sustava zdravstva je njih 15 (1 liječnik, 10 medicinskih sestara/tehničara i 4 druga zdravstvena radnika).
U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je pet novih slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2. 
Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije s današnjim danom iznosi 200, dok je broj aktivnih slučajeva 32. Broj osoba pod mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije je 108.
U Požeško-slavonskoj županiji na posljednjem testiranju bilo je 16 uzoraka i dva su bila pozitivna. Dvije novozaražene osobe su stanovnici Požeško-slavonske županije s trenutnim prebivalištem u gradu Zagrebu, te se ne nalaze na području županije. Kako je priopćio Županijski stožer civilne zaštite, trenutno je aktivno 5 slučajeva zaraze koronavirusom i sve se osobe nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji je 40 osoba.
Virovitičko-podravska županija bila je na korak do toga da bude "corona free", jer se u posljednja 24 sata jedna osoba oporavila, ali istodobno se bilježi nova zaraza virusom SARS-CoV-2. Od 18 testiranih osoba, mlađa ženska osoba, koja ima blage simptome bolesti COVID-19, bila ja pozitivna. Prema dobivenim informacijama, zarazila se na ljetovanju, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Od početka epidemije na području te županije 33 osobe su zaražena korona virusom. Od toga, jedan je slučaj trenutno aktivan, trideset i jedna osoba se oporavila, dok je jedan muškarac preminuo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.