Hrvatski radio

Radio Osijek

„O dvorani ćemo na sudu“

25.02.2013.

14:53

Autor: Tatjana Mautner

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

„Tko o čemu... o poštenju“ najčešće je korištena rečenica osječkih političara. Ovoga puta izrekao je Anto Đapić reagirajući na izjave Dinka Burića u HTV-ovoj emisiji Nu2.

„HDSSB misli da im je u Osijeku sve dopušteno – ali nije. Dinko Burić je posljednji koji može govoriti o poštenju i vjerodostojnosti,“ izjavio je danas nezavisni kandidat za osječkog gradonačelnika Anto Đapić, a izvanrednu je konferenciju za novinare sazvao jer ga je taj HDSSB-ov dužnosnik i saborski zastupnik bez ikakvog povoda duboko uvrijedio. 

Izazvalo ga je dvadsetak sekundi Burićeva nastupa u jednosatnoj HTV-ovoj emisiji Nedjeljom u dva. U uvodnom je prilogu Đapić ispričao kako je Branimir Glavaš ponižavao Burića, a da je on bio manji od makova zrna, na što se Burić u razgovoru nasmijao i rekao: „Recite mi tko još vjeruje gospodinu Đapiću. Je l' mu vi vjerujete poslije svega što je napravio u svom političkom djelovanju. Vjerujete li mu da nije pokušao opljačkati građane grada Osijeka sa dvoranom sa više od pola milijarde kuna?“

Najavljujući da će tvrdnje o dvorani Gradski vrt morati dokazivati na sudu, Đapić Buriću odgovara kako je on posljednji čovjek u politici koji može govoriti o vjerodostojnosti, jer je sam potvrdio da je od uvjerenog komunista postao „nacionalist koji ustvrđuje da je Hrvatska do Zemuna“. Istaknuo je kako ima odluku Povjerenstva o sukobu interesa da je bio u sukobu interesa, a još jednom je opisao scenu s Glavašem, na kraju 2005. ili početkom 2006., a dogodila se u uredu tadašnjega župana Bubala. „Zbog nastupa u jednoj radijskoj emisiji izvrijeđao ga je na način na koji ja ne bih sa svojim psom razgovarao“, rekao je Đapić: „Kad netko sebi dopusti da ga na takav način netko vrijeđa i to pred drugima, onda je to zaista čovjek koji nema svoju glavu u političkom smislu. A Burić nije jedini u HDSSB-u. Zato su danas u Mostaru.“

Anto Đapić najavljuje da će ga izjave poput Burićevih natjerati da promijeni svoj stil komunikacije s političkom konkurencijom. On sam je oštar i kritičan, ali pokušava sačuvati dostojanstvo svakog čovjeka, pa time i svoje. No svejedno HDSSB-ovce poziva da se sučele argumentima, a ne vrijeđanjem. „A na izborima ćemo vidjeti tko vjeruje Anti Đapiću,“ zaključio je.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.