Hrvatski radio

Radio Osijek

O Europskoj uniji: Oslonac u poslovanju malih poduzetnika - PIA Antunovac!

22.09.2020.

12:41

Autor: Radio Osijek/mp

foto: HRT/mp

foto: HRT/mp

Foto: - / -

Agencija za održivi razvoj Općine Antunovca – RODA d.o.o.za gospodarski i ruralni razvoj i poticanje poduzetništva nositelj je projekta Oslonac u poslovanju – PIA Antunovac! Uslugama poslovnog savjetovanja doprinosi jačanju sposobnosti malih tvrtki za kvalitetnije poslovanje i opstanak na tržištu.

"Kohezijska politika Europske unije - što to znači za nas?" naziv je radionice održane u Poduzetničkom inkubatoru i akceleratoru Antunovac. Održana je u sklopu projekta "Oslonac u poslovanju" koji pomaže malim poduzetnicima u osnivanju, razvoju i širenju poslovanja. Doznali su i koji se EU projekti provode u Osječko-baranjskoj županiji te kako oni pridonose razvoju lokalne zajednice.

"Imamo već tridesetak poduzetnika" - kaže voditelj projekta Ante Modrić, podsjećajući kako je Općina Antunovac još od 2013. počela provoditi europske projekte. Zahvaljujući ulaganjima, odnosno povlačenju sredstava iz EU fondova, podsjeća Modrić - Antunovac je jedina općina s indeksom srednje razvijenosti na području pet slavonskih županija.

Cilj projekta koji se sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj - posebno proširiti usluge poslovne podrške poduzetničke potporne institucije koja će pomoći poduzetnicima u informiranju o osnivanju, razvoju i širenju poslovanja te stvaranju poduzetničkog povoljnog okruženja. Pružanjem specijaliziranih usluga Agencije RODA d.o.o. i provedbom intenzivnih seminara i informiranja o natječajima za bespovratna sredstva s temama lokalnih i regionalnih, nacionalnih i EU natječaja i javnih poziva, korištenja ESIF jamstava i kredita, programima za žene u poduzetništvu i ostalim pomoćnim uslugama za poduzetnike jača se sposobnost malih tvrtki za kvalitetnije poslovanje i opstanak na tržištu te otvaraju nove mogućnosti međusobnim umrežavanjem. 

Ukupna vrijednost projekta je 747.269,67 kuna, od čega bespovratna sredstva iznose 560.452,24 kuna.

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.