Hrvatski radio

Radio Osijek

O novim slučajevima korone u slavonskim županijama

26.09.2020.

13:33

Autor: Radio Osijek

ilustracija, Vukovar/foto HRT Radio Osijek, MK

ilustracija, Vukovar/foto HRT Radio Osijek, MK

Foto: - / -

U Vukovarsko-srijemskoj županiji zabilježena 23 nova slučaja koronavirusa, izvijestili su iz Županijskog stožera Civilne zaštite. Na području Osječko-baranjske županije 12 je novopozitivnih na koronavirus. U Požeško-slavonskoj županiji je 19 novooboljelih, u Brodsko-posavskoj 5.

Među novopozitivnima 17 je osoba iz Vinkovaca, dvije iz Vukovara, te po jedna iz Andrijaševaca, Ivankova, Drenovaca i Posavskih Podgajaca s dugotrajnim boravkom u županiji, a sa prebivalištem izvan županije. Od početka epidemije, ukupno je u županiji obolilo 786 osoba, od kojih je 696 izliječeno, a ukupno je 16 preminulih osoba. Osam osoba je hospitaliziranih dok je u samoizolaciji 241 osoba. U protekla 24 sata testirano je 106 osoba, te je testiranih do sada 11069 osoba. Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19, pozitivno je šest radnika iz sustava zdravstva. Iz sustava obrazovanja ukupno je oboljelo troje nastavnika i osam učenika dok je u samoizolaciji 11 nastavnika i 130 učenika.

Na području Osječko-baranjske županije u subotu je zabilježeno 12 novopozitivnih na koronavirus, izvijestilo je Županijski stožer Civilne zaštite. U osječkom KBC-u i u Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije obrađeno je ukupno 206 uzoraka, a među 12 pozitivnih na koronavirus su četiri novozaražene osobe iz općine Vuka, tri iz Đakova i po jedna osoba iz Osijeka, Čepina, Drenje, Strizivojne i Šodolovaca. Na liječenju u osječkom KBC-uz je 19 pacijenata oboljelih od koronavirusa, od kojih je pet na respiratoru. Epidemiolozi su mjeru samoizolacije odredili za 71 kontakta novopozitivnih osoba, pa se pod tom mjerom na području županije trenutno nalazi 503 osobe. Policija je obavila 28 samoinicijativnih provjera poštivanja mjera samoizolacije i jednu provjeru po dojavi građana, no nije utvrdila nijedno kršenje tih mjera.

Nepridržavanje propisanih mjera u Požeško-slavonskoj županiji rezultiralo je s 19 novooboljelih od koronavirusa, potvrdio je u subotu Županijski stožer Civilne zaštite. U toj županiji trenutno je 108 osoba pozitivno na koronavirus.Pod nadzorom liječnika u bolnici je 11 osoba. Pod preventivnom mjerom samoizolacije u Požeško-slavonskoj županiji trenutno je 810 osoba.

Stožer Civilne zaštite susjedne Brodsko-posavske županije u subotu je izvijestio o pet novooboljelih od koronavirusa.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.