Hrvatski radio

Radio Osijek

15:39 / 15.02.2022.

Autor: HRT Radio Osijek

O razvoju OBŽ do 2027. godine

Plan razvoja Osječko baranjske županije

Plan razvoja Osječko baranjske županije

Foto: Neven Knežević / HRT Radio Osijek

Na sjednici Partnerskog vijeća Osječko - baranjske županije prihvaćen je tekst Prijedloga razvoja Županije do 2027. godine vrijedan više od 16 milijardi kuna

Nakon što su u posljednje dvije godine prikupljena mišljenja svih jedinica lokalne samouprave na području Osječko - baranjske županije o planu razvoja Županije do kraja 2027. godine, Županijska razvojna agencija sastavila je Prijedlog teksta koji su prihvatili vijećnici Partnerskog vijeća. "Nakon dašnjeg usvajanja Prijedloga nacrta uputit ćemo ga na glasovanje na sjednicu županijske skupštine", rekao je predsjednik Partnerskog vijeća Mato Lukić. 

U planu razvoja je 39 stateških projekata, a ukupni financijski okvir je 16,6 milijardi kuna", rekao je ravnatelj županijske Razvojne agencije Denis Ćosić, te istaknuo da nije riječ samo o sredstvima eurupskih fondova, nego i onih iz državnog proračuna i drugih izvora. "Sredstvima će se pokriti gotovo sva područja od društvenih djelatnosti do gospodarstva, odnosno sve ono što je važno za život jedne zajednice", dodao je, te napomenuo da su neki projekti već započeli poput izgradnje Gospodarskog centra i Regionalnog distribucijskog centra ili radova na podvožnjaku u ulici Svetog Leopolda Bogdana Mandića u Osijeku. "Treba reći da je plan u skladu sa Digitalnom tranzicijom i Zelenog plana Europske unije, a usklađen je i s mišljenjem Ministarstva gospodarstva", istakno je Ćosić. 

Ono što je važno Plan razvoja Županije podloga je za prijavu budućih projekata koji se moraju pozivati na njega ako žele prijaviti projekt bilo da se radi o financiranju iz europskih fondova ili drugih izvora. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.