Hrvatski radio

Radio Osijek

O životu i djelu Stjepana Sršana

14.09.2015.

15:28

Autor: Marija Petrinović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Životu i djelu dugogodišnjeg ravnatelja osječkog Državnog arhiva Stjepana Sršana (1941 -1914.) posvećen je međunarodni znanstveno-stručni skup, koji će se održati 16. i 17.rujna u Područnom centru Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar u Osijeku.

Istaknuti član Matice hrvatske, znanstvenik i arhivist od 1975. godine u Osijeku - prof.dr. Stjepan Sršan jedan je od najplodonosnijih slavonsko-baranjskih povjesničara. Njegov životni put, nastavničku i crkvenu djelatnost prikazat će, najavila je članica organizacijskog odbora skupa Zlata Živaković-Kerže, predavači iz Vukovara,Vinkovaca, Osijeka i Zagreba, Tuzle u Bosni i Hercegovini, te vojvođanskih gradova Subotice i Sombora.
Na doprinos ravnatelja osječkog Državnog arhiva, umirovljenog arhivskog savjetnika u mirovini Stjepana Sršana, koji je preminuo 30. srpnja prošle godine, na konferenciji za novinare podsjetili su predsjednik Društva za hrvatsku povjesnicu Vinko Ivić, ravnatelj Državnog arhiva u Osijeku dr.sc. Siniša Bjedov, te ravnatelj osječkog Područnog centra Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar prof.dr. Miljenko Brekalo.
Znanstveni skup o životu i djelu Stjepana Sršana donosi 30-ak izlaganja, a održat će se pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.