Hrvatski radio

Radio Osijek

Obavijest sudionicima izbora 2015.

15.10.2015.

20:12

Autor: HRT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Obavijest strankama/koalicijama, nezavisnim listama i kandidatima za predstavnika nacionalnih manjina :

HRT će, u skladu s prethodno objavljenim Programskim pravilima HRT-a za praćenje izbora zastupnika u Hrvatski Sabor 2015. i Pravilima o postupanju elektroničkih medija s nacionalnom koncesijom u Republici Hrvatskoj tijekom izborne promidžbe, snimati i emitirati predstavljanja LISTA koje izlaze na izbore u svih 12 izbornih jedinica.
Dakle, svaka lista ima pravo na 5 minuta izlaganja svog programa, jednako tako i kandidati nacionalnih manjina. 
Snimanja će se obaviti prema rasporedu koji će biti javno izvučen 22.10.2015. u 9.30 u prostorima HRT-a u prisutnosti javnog bilježnika i predstavnika DIP-a.
Najprije će se izvući raspored predstavljanja izbornih jedinica (dan emitiranja), a zatim raspored predstavljanja unutar izborne jedinice.
Svaka lista ima pravo predstaviti se jednom u izbornoj jedinici u kojoj izlazi na izbore. Sudionici u izborima koji izlaze na izbore u više izbornih jedinica (imaju više lista) imaju se pravo predstaviti jednom u svakoj izbornoj jedinici. Svaka lista sama odlučuje tko će je predstavljati, s tim da navedena osoba MORA biti na listi stranke/koalicije/nezavisne liste/kandidata nacionalnih manjina.
Kako bismo olakšali sudionicima, napominjemo da u studiju NEĆE biti voditelja te da pet minuta predstavljanja odgovara otprilike 2-2,5 stranica teksta napisanog na papiru A4 formata (ovisno o brzini čitača/govornika).
Maksimalna duljina predstavljanja je pet minuta, a za navedeno sudionici imaju na raspolaganju 15 minuta. Ako neki sudionik u kraćem vremenu od 5 minuta iznese svoj program, HRT će smatrati da je konzumirao svih 5 minuta.
Snimanje će biti obavljeno istovremeno za emitiranje na Hrvatskoj televiziji i na Hrvatskom radiju. 
Snimanja će se obavljati u Zagrebu, Čakovcu, Splitu, Osijeku, Rijeci i Zadru, u prostorima studija HRT-a, prema sljedećem rasporedu:

I., II., VI., VII., XI. i XII. izborna jedinica na HRT-u u Zagrebu;

III. izborna jedinica u HRT centru u Čakovcu;

IV. i V. izborna jedinica u HRT centru Osijek;

VIII. izborna jedinica u HRT centru Rijeka;

IX. izborna jedinica u HRT centru Zadar;

X. izborna jedinica u HRT centru Split.

Sve upite molimo šaljite na izbori@hrt.hr.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.