Hrvatski radio

Radio Osijek

Obilježava se Dan osječkih branitelja

28.06.2017.

11:40

Autor: Željka Bačić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pod geslom "Osijek je grad pobjednika" obilježava se Dan osječkih branitelja. Kod Kapelice Kraljice mira otkrivena je Spomen- ploča za pripadnike 106. brigade, a kod spomenika na Trgu slobode položeni su vijenci.

Program obilježavanja Dana osječkih branitelja  počeo je jutros  otkrivanjem Spomen- ploče kod Kapelice Kraljice mira  za one koji su dali život  boreći se u  106. brigadi, a nastavljen je hodom do  Trga slobode  gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće kod Spomen obilježja hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata, a zatim i kod spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu. Mjesta su to okupljanja i branitelja i građana, zapovjednika i boraca, a svi sa mislima na to s kakvom se hrabrošću krenulo u borbu za Hrvatsku.  Na Trgu Ante Starčevića organiziran je Sajam braniteljskih  zadruga, a posebno je za branitelje zanimljiv i okrugli stol  o   tim zadrugama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.