Hrvatski radio

Radio Osijek

Obilježavanje 27 godina od okupacije Orlovnjaka

05.10.2018.

12:23

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

U povodu obilježavanja 27. godine od okupacije Orlovnjaka, predstavnici Općinskog vijeća Antunovca i rodbina poginulih položili su vijence ispred Spomen obilježja masovne grobnice na Orlovnjaku .

 

Toga jutra krenuo je napad oklopno-mehaniziranih postrojbi iz tri smjera, a sama bitka za Orlovnjak trajala je do kasnih večernjih sati. Nažalost tridesetak slabo naoružanih hrvatskih vojnika nije uspjelo obraniti Orlovnjak, a žrtava je bilo puno. Na mjestu masovne grobnice je pet ekshumiranih, a još je uvijek nepoznata sudbina petorice branitelja. Vijenac je položio i predsjednik udruge obitelji nestalih hrvatskih branitelja, Ilija Lovrić koji još uvijek traži informacije gdje je njegov sin. „Godine prolaze i želja mi je da pronađem kosti svoga sina da ga mogu pokopati, pa da imam gdje doći na Svisvete upaliti svijeću”, rekao je Ilija Lovrić.
I danas, 27 godina nakon Domovinskog rata, nepoznata je sudbina velikog broja branitelja, a suprotna strana, koja je odgovorna za njihovo odvođenje i smrt, ne želi dati podatke o posmrtnim ostacima.

 

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.