Hrvatski radio

Radio Osijek

Obilježavanje Dana Mjesnog odbora Sarvaš

26.06.2019.

12:28

Autor: Mirta Milas

Foto: HRT/Mirta Milas

Foto: HRT/Mirta Milas

Foto: - / -

Prošle je godine najviše sredstava izdvojeno za održavanje dotrajalih nogostupa - 230.000 kuna od 369. 000 kuna, koliki je ovogodišnji proračun Mjesnog odbora Sarvaš .

"Pokušavamo obnoviti i opremiti dječja igrališta, no u proračunu Grada Osijeka za 2019. nema nijednog kapitalnog projekta za Sarvaš, što nas jako žalosti", požalila se predsjednica Vijeća MO Sarvaš Ivana Davidović, uoči  održavanja svečane sjednice Vijeća Mjesnog odbora koja će se održati danas u 17,15 sati. Prije toga, u 17,00 sati kod Spomenika poginulim braniteljima bit će položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na poginule branitelje i preminule stanovnike Sarvaša. Davidović je istaknula kako je slavlje počelo još 18. lipnja - limači su igrali turnir, jučer je održana utakmica Debeli i Mršavi, boćari su ovih dana imali svoj turnir, a organizirana je i fišijada te paljenje krijesa u lunaparku.

Predsjednica Vijeća MO Sarvaš Ivana Davidović istaknula je i kako su  sve sporedne ceste u vrlo lošem stanju, no to su: "milijunske investicije koje ne možemo isfinancirati. Veseli što nam je u školi konstantno oko 180-ero djece te se borimo da ne budemo područna, nego samostalna matična škola. Na žalost, u školi je u ljetnim mjesecima nesnošljiva vrućina jer objekt nema ventilacije, a zimi postoji problem prokišnjavanja - krov curi na puno mjesta.  Najgore od svega je što ove godine istječe desetogodišnji jamstveni rok izvođača te ako se to ne riješi sada, pitanje je što će biti poslije. I problem komaraca je nesnošljiv, neizdrživo je vani. Žalosti me što onog trenutka kad se povlačila voda (prije 10 - 15 dana) nisu obavljeni larvicidni tretmani. Smatram da sada ni ovi najavljeni avio tretmani neće riješti problem", upozorila je Davidović. 

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.