Hrvatski radio

Radio Osijek

Obilježen "Dan bez automobila" u Osijeku

22.09.2022.

14:40

Autor: Radio Osijek / Krunoslav Inhof

Dan bez automobila u Osijeku

Dan bez automobila u Osijeku

Foto: Krunoslav Inhof / HRT Radio Osijek

Obilježavanjem "Dana bez automobila" u Osijeku je završena višednevna manifestacija "Europski tjedan mobilnosti" koji je obilježen u više od 2.870 gradova iz Europe i svijeta.

"Europskom tjednu mobilnosti" Osijek se priključio brojnim aktivnostima, a "Dan bez automobila" obilježen je zatvaranjem prometa u Ulici Vjekoslava Hengla ispred kina Urania. u ulici su predstavljeni provedeni i trenutačni projekti održive mobilnosti, a uz građani su mogli sudjelovati u različitim zabavnim, informativnim i nagradnim aktivnostima. Iz Policijske uprave Osječko-baranjske korisne informacije preventivne je projekte predstavio Robert Škorvaga iz odjela prevencije: "Predstavili smo dva projekta. "Sigurnost u cestovnom prometu" i "Biciklirajmo biciklističkom" koji nam u kazuju kako se pravilno i sigurno trebamo ponašati u prometu. Osim toga promoviramo i vožnju biciklom kao jedan zdrav i prihvatljiv način sudjelovanja u prometu."

Galerija
Dan bez automobila u Osijeku, Foto: Krunoslav Inhof/HRT Radio Osijek
Dan bez automobila u Osijeku, Foto: Krunoslav Inhof/HRT Radio Osijek

Partner u projektu je i Županijska razvoja agencija čija je stručna suradnica Brigita Ivoševac napomenula kako su se svojim aktivnostima najviše usmjerili na mlade: "Ova je godina "Europska godina mladih" pa smo iskoristili ovu prigodu da ih informiramo o mogućnostima koje im Europska unija nudi."

Uz informacije o pogodnostima javnog prijevoza u Europi, te sigurnosti u prometu, posjetitelji Henglove ulice mogli su dobiti informacije o osnovama prve pomoći, doznati kako konstruirati električni bicikli ili motocikl, na HEP-ovom štandu dobiti informacije o punjenju, dok su za najmlađe organizirane radionice poput crtanja 3D prepreka na asfaltu ili popravljanja bicikala.

Javljanje Leteće ekipe

Dan bez automobila u Osijeku - Javljanje Leteće ekipe

Dan bez automobila u Osijeku - Javljanje Leteće ekipe

Foto: Marin Bilandžić / HRT Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.