Hrvatski radio

Radio Osijek

Obilježen Dan Centra za autizam

29.05.2020.

12:50

Autor: Amoreta Bajto

Centar za autizam, fotografija HRT

Centar za autizam, fotografija HRT

Foto: - / -

"Iako 8o posto naših polaznika već dolazi u Centar za autizam na redovite aktivnosti, još smo uvijek zadržali online programe, a i Dan centra obilježili smo virtualno", rekla je u izravnom javljanju u program Radio Osijeka vd ravnateljice Marina Hojsak.

"Trenutačni epidemiološki uvjeti, kao i mjere koje su još uvijek na snazi razlog su što smo se odlučili proslaviti Dan Centra online", kaže ravnateljica Hojsak te pojašnjava da su pokušali predstaviti sve što su učenici naučili tijekom ove školske godine, kako na nastavi u Centru, tako i na nastavi kod kuće. "Samostalni su to uradci učenika, primjereni njihovim interesima, od likovnih radova do pravih glazbenih performancea pa smo jako zahvalni roditeljima koji su nam dopustili javno predstavljanje ovih materijala. Osim ove priredbe, svakog ćemo tjedna objavljivati učeničke radove i aktivnosti u kojima su djeca sudjelovala" pojašnjava ravnateljice Marina Hojsak: 
" Prigoda je to i za  zahvaliti i svim odgojiteljima, učiteljima, stručnim suradnicima i pomoćnicima u nastavi koji su svojim trudom i predanim radom u ovim izazovnim vremenima unijeli školu u domove naših učenika i predškolske djece. Ipak, najveća hvala upućena je roditeljima, našim suradnicima, bez kojih nikako ne bismo uspjeli".

U Centru je u ovom trenutku pedeset polaznika starih od 3 do 21 godine, nastavljaju sa svim djelatnostima koje su započeli prije korona krize, a od velikih projekata izdvajaju otvaranje socijalnih usluga.

Dan Centra za autizam

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.